Автор
Ева Лъчезарова

Ивелина: Неподозираният модерен ляв!

Ивелина е позната като най-известната българска модна блогърка.

Неведнъж сме ви разказвали за нейните успехи в стрийтстайла, а след като активно се зае с уникалния ремонт, който успя да направи в дома си, спечели и нови фенове на своя страна - тези на интериорния дизайн.

Днес обаче ще ви разкрием една друга слабост на Фришика, както наричат Ивелина в нашия офис, която тя никога не е споделяла. Сърцето на блогърката всъщност е жълто-черно. Да, добре прочетохте, Ивелина е сред най-страстните фенове на Ботев Пловдив.

Щом научихме това, заедно с другия фен на отбора в нашия екип - ADAM, който по фабрични характеристики, също е оцветен в цветовете на Канарите, побързахме да отпътуваме за Пловдив и да разберем повече за страстта на Ивелина.

ADAM, разбира се, не пропусна да се снима за спомен с най-популярната българска блогърка.

Четете още: Градското момиче и нейната най-добра приятелка - чантата!

Имаш една невероятна страст, за която повечето ти почитатели със сигурност не подозират и тя се нарича Ботев Пловдив, от къде започна всичко?

Да, както обичам да се шегувам: гардероба ми е черно-бял, но сърцето ми е жълто-черно :) Винаги съм харесвала футбола като игра. Още на 6 години се запалих, гледах мачове и симпатизирах на холандския национален отбор, а малко по-късно на Милан. Наскоро открих тефтер, в който съм събирала изрезки на Куман, Бастен, Рийкард, Гулит. В основното училище 3 години играх футбол с момчетата и ми се отдаваше. Любовта ми към Ботев Пловдив се запали още в първата минута, когато стъпих на Колежа. Беше първия мач след завръщането им в А група срещу Славия, стадионът беше пълен, а Неделев и Цветков бяха безмилостни. Стадион, публика и хореография в едно - тази емоция веднага те завладява.

Кой е най-незабравимият ти спомен свързан с Ботев?

О, много са! Толкова различни емоции и случки съм преживяла покрай тях, но май най-комично беше, когато чакахме решението на ЦСКА да се откажат от Лига Европа през 2013. Бях на море, на плажа на Силистар, телефона ми почти нямаше обхват, батерията падаше и аз упорито рефрешвах за последните новини.
Сещам се за една по-опасна ситуация, когато отидох на Герена с тениска на Ботев под якето и седнах в сектор А. Към края на мача едва издържах да им слушам песните и се наложи компанията ми да ме изтика насилствено от стадиона, защото щеше да стане страшно... за феновете на Левски :)

Опиши ни атмосферата на мач на Ботев?

Тази емоция трудно може да се опише. Публиката е обединена от любов, а не от омраза. Това е любов предавана от поколение на поколение - на стадиона винаги може да видиш цели семейства. Доказателство за силата на тази атмосфера е фактът, че когото съм завела на мач на Ботев, иска отново да го преживее. Лично съм "направила" 3-4 нови ботевиста :)
В момента съм носталгично настроена, защото Колежа ми липсва. Тези млади момчета заслужават да играят пред 20 000 човека, тогава наистина ще полетят.

Верните фенове на всеки отбор пътуват заедно с него ти от този тип почитатели ли си и ако да кое е най-интересното футболно пътешествие, което си предприемала?

Определено! Най-вълнуващи бяха пътуванията до Бургас за мачовете от Лига Европа, защото цялата магистрала пожълтяваше. Крайбрежните капанчета се огласят от песни, изобщо целият ден е един футболен празник.



Казваш, че можеш да познаеш, че един човек е от Пловдив, щом ти каже от кой отбор е. Какви са отношенията между агитките на Ботев и Локо Пловдив?

Тъй като тази любов се предава от поколение на поколение, за кореняците пловдивчани има само 2 отбора - Ботев и Локо. Ако чуеш друг отговор - значи този човек не е родом от тук.

Относно отношенията м/у агитките... да кажем, че е препоръчително да избягваш да си купуваш сандвич Трепач на бул. Източен, облечен във фанелка на любимия отбор, след домакински мач на другия отбор.

Кой е любимият ти футболист на Ботев и кой футболист е мечтаният трансфер за теб?

Без колебание - Чунчуков! Има голям потенциал и играе много красиво (вижте гола му с/у Локо Пловдив от 10 кръг). Още е много млад, но се раздава, има физика, пресира защитата, връща се за топката. Е, освен това е симпатяга и се изказва доста добре за възрастта си :)

Нямам мечтан входящ трансфер в момента, но много съжалявам за няколко играча, които напуснаха наскоро: Тодор Неделев, Абел Анисе и Артур Енрике.

На кой чуждестранен отбор симпатизираш и кой е любимият ти чужд футболист?

МИЛАН! Винаги съм ги харесвала и имах късмета да гледам дербито с Интер, както и домакински мач на Сан Сиро, където взеха купата и изобщо да преживея цялата еуфория покрай това събитие. Не е изненадващо, че любимият ми чужд футболист е Кака.

Нека преминем и на другата страница: какъв аутфит избираш за мач?

Изцяло черен - ниски обувки, кожен панталон, яке и раница. Жълти очила или жълт дъждобран. Ръцете ми трябва да са свободни и да мога свободно да подскачам 2 часа :)

Други твои страсти, за които не подозираме?

Готвенето, но напоследък не ми остава много време.