Дъщерята на Доналд Тръмп Иванка Тръмп излезе днес със смело изявление, в което критикува оскърбителните изказвания на баща си срещу жените.

Скандалният видеозапис отпреди няколко години, в което строителният предприемач и мултимилиардер Доналд Тръмп опорочава по най-вулгарен начин достойнството на жените, се появи в началото на октомври и доведе до огромен спад в броя на привържениците му.

Междувременно, след поредицата обвинения в сексуално нападение, в рамките на последните десет дни, социологическите проучвания продължават да отчитат загуба в позициите на републиканския кандидат за Белия дом.

В резултат на нападките и сриващите имиджа на баща й изказвания срещу нежната половина на човечеството, Иванка Тръмп последва примера на съпругата му Мелания и излезе с мнение по въпроса в интервю за CNN. Нейното изявление пред камерите обаче нямаше нищо общо с това на доведената й майка, която защити със зъби и нокти съпруга си, обвинен в сексуално насилие

Няколко часа преди третия и последен президентски дебат между Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп, Иванка разкри, че е огорчена от фактите около баща й и че се срамува от тях. "Един истински лидер не бива да позволява и да допуска наличието на каквито и да било злепоставящи сведения за себе си, които да се отразяват пагубно върху неговия имидж", сподели Иванка пред медиата, признавайки, че е дълбоко огорчена от всичко случващо се с баща й, и то в последните седмици преди президентските избори на 8 ноември.

Чаровната бизнесдама и бивш фотомодел, завършила престижния Университет на Пенсилвания Уортън, явно е решила да предприеме коренно различен от този на Мелания ход, с който да провокира реакциите и да разбуни още повече духовете между най-отявлените привърженици на Тръмп и неговите стари и нови врагове. А може би излиза от позицията на жена, която също се е почувствала дълбоко засегната от изказването на републиканския кандидат президент, независимо от това, че става дума за нейния собствен баща.

Дали становището й по въпроса ще вдигне на крака защитниците на баща й или ще отприщи още по-голям спад в неговия рейтинг, тепърва предстои да разберем.