Всичко започнало заради белези по краката и няколко години по-късно се превърнало в рекорд за Книгата на Гинес. Това е историята на една американка, станала най-татуираната жена в света.

Джулия Гнъс, по-известна като "изрисуваната дама", е покрила 95% от тялото си с татуси. Мастилените рисунки на Джулия, част, от които са разположени и върху лицето й, са изключително разнообразни – от изображения на джунгла до такива на анимационни герои и любими актьори.

Жената разкрива, че започнала да се татуира, за да прикрие белезите от болестта порфирия – заболяване, при което и краткотрайното излагане на слънце предизвиква големи мехури като от изгаряне.

"Има причина да се татуирам и тя е да скрия белезите от мехури по кожата ми. Те са толкова дълбоки, колкото са при изгаряне трета степен. Имах приятел пластичен хирург, който ми предложи да татуирам краката си, най-засегнатата от мехурите част от тялото ми, с цвета на получените белези, за да може разликата между много светлата ми кожа и белезите да не е толкова голяма. За съжаление това не се получи. Опитахме, но не стана, беше много трудно да се направи. Тогава ми дойде идеята да си татуирам разноцветни рисунки. И постепенно се пристрастих."

По-късно Джулия решила да татуира корема, ръцете и гърба си, след което се влюбила в рисунките от мастило. Американката споделя, че е направила абсолютно всичките си татуировки при един човек.

Госпожа Гнъс допълва, че за заболяването й има лечение, но то може да предизвика ослепяване.