Автор
Woman.bg

Историята на любовта между Джордж и Амал Клуни

След две години и половина брак през февруари Джордж и Амал Клуни съобщиха, че очакват близнаци.

Терминът на ливанската красавица е този юни, а съвсем наскоро възлюбеният ѝ призна в интервю за ABC News, че е много доволен от живота и двамата със съпругата му се радват на "много щастливо съжителство".

Но как се стигна до тук и от един от най-известните разбивачи на женски сърца в Холивуд, Клуни се превърна в мъж само за една жена. Причината за промяната на любимеца на нежната половина от човечеството е повече от видна – появата на изящната адвокатка и защитничка на човешките права Амал.

Двамата се срещат за първи път септември 2013-а година на благотворителна гала вечер в Италия. Тогава ги запознава техен общ приятел. "Удивително е да се влюбиш. Особено когато си чакал цял живот това да ти се случи", призна Джордж по време на "Златните глобуси" през 2015 година. Той де факто призна, че въпреки многото жени, с които е бил, Амал е първата му истинска любов.

Актьорът също така разкри, че не му е трябвало много, за да осъзнае, че родената в Бейрут красавица е жената на живота му.

"Още в мига, в който я видях, разбрах колко е специална и необикновена. Чудех се, дали някога бих имал шанс да изляза с нея", призна Клуни в интервю за Access Hollywood .

Според приятел на Джордж, цитиран от световните медии, актьорът е канил Амал на среща два пъти, но тя му отказвала, защото била "твърде заета".

"Амал не се интересува от славата му, което още повече го накара да се влюби", допълва източникът.



Джордж и Амал са забелязани за първи път на публично място през октомври 2014 г. Тогава те са заснети от папараци, докато вечерят в лондонски ресторант. Говорителят на звездата обаче отрича между клиента му и адвокатката да има нещо повече от приятелство.

Няколко месеца по-късно – през февруари 2014 г., двамата се държат за ръце на представянето на лентата, режисирана и продуцирана от Джордж Клуни, "Пазители на наследството" в Белия дом.

През април 2014 г. Джордж предлага на Амал на романтична вечеря, за която сам подготвя ястията. Предложението е било толкова неочаквано, че смуглата красавица не спирала да повтаря "О, Боже мой" и "Уау" близо половин час, но така и не давала отговор на въпроса.

"Най-накрая ѝ казах, виж аз съм на 52 години и стоя на коляно от 28 минути, нуждая се от отговор", разкри преди време Джордж пред CBS This Morning." В един момент си мислех, че няма да мога да се изправя повече", шеговито допълва актьора.

Сватбата се състои малко по-късно същата година, в държавата, в която двамата се запознават – Италия. Двамата се венчават на 27 септември 2014 г. във Венеция, като на церемонията присъстват стотина гости, сред които са Синди Крауфорд, Мат Деймън, Емили Блънт и Боно.



Несъмнено Амал е изключителна жена, притежаваща изящна визия и завиден интелект (припомняме ви, че стилната дама е завършила право в Оксфорд, експерт е по международното и наказателно право и е била е адвокат на Юлия Тимошенко и съветник на Кофи Анан). А с какво точно тя успя да плени Джордж, разкрива самият той: "Тя е изключително човешко същество и е толкова грижовна. Освен това е един от най-умните хора, които съм срещал, и има невероятно чувство за хумор. Истината е, че има много причини, поради които се влюбих в нея.

В нейно лице имам човек, с който мога да говоря за всичко и човек, за който ме е грижа повече, отколкото за всеки друг в живота ми."

Към днешна дата 55-годишният Клуни и 39-годишната Амал се радват на живота си като съпруг и съпруга, прекарвайки дните си заедно в домовете си в Лос Анджелис, Италия и Англия.

Тъй като и двамата са натоварени с професионални ангажименти, актьорът разкрива, че понякога им е трудно да напаснат графиците си, но твърдо следват правилото да не се разделят за повече от една седмица. "Засега успяваме", разкри преди време звездата от "Спешно отделение".