Екзотичната хубавица се прочу като певица в момичешката поп-група Pussycat Dolls, но после направи успешна солова кариера и стана единствената участничка на групата, спечелила световна слава.

Според слуховете Никол скоро ще се омъжи за своя дългогодишен партньор Луис Хамилтън, а това е добър повод да си припомним най-интересните моменти от биографията й.

Обикновеното необикновено момиче

Никол Шерцингер е родена през 1978 г. на Хаваите в смесено семейство. Екзотичният й външен вид се дължи на това, че баща й е филипинец, а майка й наполовина рускиня, наполовина хавайка. Второто име на Никол Шерцингер е руско – Прасковия – в памет на руската й баба.

Бъдещата звезда имала трудно детство. Родителите й се развели, когато тя била още малка. Детето останало да живее с майка си, която заминала да търси по-добри условия на живот в щата Кентъки. Именно там срещнала Хари Шерцингер. По-късно Никол приема фамилията на втория си баща като артистичен псевдоним и става известна именно под това име. Като малка учи в художествено училище, играе в театрални постановки и си мечтае да стане актриса или художничка. Впрочем майка й е танцьорка и бъдещата звезда е научила доста от нея.



При това самата Никол признава, че като ученичка била доста скромно и дори затворено дете. „Училищният ми прякор беше „Ревлата“. Мислех, че ще стана художничка, защото бях много чувствителна и чувствата ми бяха винаги очевидни за околните“.

След завършване на гимназия Никол започнала да следва актьорско майсторство в университет „Райт“, но като много свои колеги така и не завършила. Започнала да пее бек-вокали в непопулярна група, работата не й оставяла време за учене. Но това била първата й крачка към успеха. Никол не издържала дълго в ролята на „втора цигулка“, напуснала групата и започнала да пее сама под псевдонима Никол Кеа (фамилията на биологичния й баща).

Четете още: История на успеха на Селена Гомес

Трябва да отбележим, че соловата й кариера вървяла добре – Шерцингер написала саундтрака към филма „50 първи срещи“ и събрала достатъчно материал за издаване на първи албум. Но така и не го издала, защото получила предложение да се присъедини към Pussycat Dolls.

Пътят към славата

Никол веднага станала най-ярката участничка на групата. Тя единствена от всички пишела текстове и при това била крайно амбициозна. „Става ли дума за работа, се превръщам в истинска неврастеничка“, признава звездата.

Впрочем успехът и хубавата фигура й стрували много, таблоидите не случайно наричат Никол неврастеничка. Певицата страдала от булимия, което споделя много по-късно. „Мразех се, отвращавах се от тялото си, чувствах се скована“, признава Шерцингер в едно интервю. „Странно, но през целия си живот не съм се чувствала по-самотна, отколкото когато бях в групата. Разбирам, че това е вид зависимост. Никога не съм взимала наркотици, но булимията и нещата, които причинявах на тялото си, си бяха типична наркомания“.

Четете още: История на успеха на Марго Роби

Докато Никол страда от хранително и психическо разстройство, кариерата й е във възход. Звездата започва да работи с продуценти от ранга на will.i.am и Тимбърленд, записва саундтрак към филма „Беднякът милионер“ и дори играе в няколко филма.


Сега Никол живее в Лондон, където твори и учи други да го правят. Звездата е станала част от журито на британското шоу за таланти The X Factor. Напуснала е група Pussycat Dolls и сега я смята само за един от етапите по пътя към соловата кариера.

Шерзингер обаче не крие, че е натрупала ценен опит в групата. „Научих се да приемам самата себе си. Под прилепналите костюми не можеше нищо да се скрие! Да участваш в гърл-група ти дава възможност да намериш подкрепа в лицето на колежките си, което много ми помогна“. Никол казва, че момичетата от Pussycat Dolls са й като сестри и че ги е поканила да чуят дебютния й албум.



Никол и Луис


В живота на Шерцингер засега има само една голяма любов – състезателят от Формула 1 Луис Хамилтън. Връзката им е като изкарана от сапунена опера. Двамата се запознали през 2008 г. на Европейските музикални награди в Мюнхен и веднага се харесали. За 6 години влюбените неведнъж се разделяха и събираха, а през 2013 г. заявиха, че са решили да сложат край на връзката си заради твърде натоварените си работни графици.

По време на кратките раздели с Хамилтън Никол не крие, че е потисната и дори споделя, че пише музиката си за него. „Сега просто работя в студиото и записвам музика, за да преодолея този труден период. Опитвам се да забравя за раздялата си с Луис. Не знам дали това ще се хареса на феновете ми, може би звучи егоистично, но точно от такава терапия имам нужда в момента“.

След по-малко от половин година двамата се събират отново. Крият старателно възобновената си връзка, но папараци ги хващат в кадър при съвместна романтична разходка в Рим. После плъзват слухове, че Никол най-сетне е решила да остави кариерата си на заден план и да се омъжи за Хамилтън. Преди това той цели три пъти й е предлагал ръката и сърцето си, но тя упорито му отказвала! Работохолизмът не й оставял време да създаде семейство.

През месец март тази година Никол обяви, че напуска хитовото шоу The X Factor, за да бъде заедно с любимия си по време на Световния шампионат на Формула 1. Брюнетката иска да придружава любимия си на всички състезания и сметнала, че именно графикът й в предаването е бил причина за раздялата им.