Майли Сайръс сякаш светкавично се превърна от звезда от младежки сериали в дръзка и скандална поп-дива, за която говорят всички медии.

Пътят й към славата хич не е бил труден, но й се е наложило да направи няколко компромиса със съвестта си, за да стане това, което е сега. В тази статия ще ви разкажем историята на младата певица.

Доброто момиче

Четете още: История на успеха на Риана

Истинското име на Майли е Дестини Хоуп Сайръс. Родена е през 1992 г. и е дъщеря на известния кънтри-музикант Били-Рей Сайръс. Сценичната кариера е била предопределена за нея. Още от детската градина таткото запознава дъщеря си със света на шоубизнеса. На 9 години Майли играе в първия си филм „Голямата риба“, в който пее и песни, написани от самата нея.

Четете още: История на успеха на Кейт Мос

Талантливото артистично момиче привлича вниманието на продуцентите на телевизионния канал Disney (там започва кариерата си и Селена Гомес). Канят я за главна роля в младежкия сериал „Хана Монтана“, където Майли играе поп-звезда, принудена да крие популярността си от своите съученици. Сериалът отбелязва голям успех в САЩ, Майли дори прави турне, на което пее песни от името на Хана Монтана. Едва на 16 години Сайръс издава първия си солов албум Breakout и влиза в класацията на Forbes за най-богатите тинейджъри на планетата.

Четете още: Нежна, успешна и много секси: Ирина Шейк!

Продуцент и личен наставник на младата звезда е баща й, който се старае да я наглежда и да я опази от лошото влияние на шоубизнеса. Затова и имиджът й е на невинно момиченце с искрена усмивка и миловидно лице. Никакви скандали.

Проблемите започват, когато младата певица става на 18. Майли решава да отпразнува рождения си ден без родителите си, само с приятели. Веднага идва и първият скандал – папараците следят зорко тържеството и успяват да заснемат желаните кадри. Целият свят вижда как Майли пуши марихуана с приятелите си. Но случаят отшумява бързо – Сайръс се извинява публично и обещава „да не прави повече така“.

Същата година играе във филма „Последната песен“, като на снимачната площадка започва връзка с изпълнителя на главната роля Лиъм Хемсуърт. Това сякаш е най-прекрасният период от живота й – тя пътува много с любимия си, а таблоидите постоянно публикуват снимки на влюбената двойка от Канада, Япония и други страни... Младата Майли жадува да живее като възрастна, двамата с Лиъм решават да живеят заедно, обявяват годежа си и започват да подреждат собствената си къща.

Сайръс казва на журналистите: „Имаме обща къща и куче, така че сигурно трябва да нося годежен пръстен, който да потвърди статута ми. Ние обаче се опитаме да не демонстрираме връзката си и да не говорим за нея“.


Лошото момиче

Не е за вярване, но само преди няколко години Майли казва в едно интервю: „Не е нужно една звезда да се съблича, за да направи кариера. Тя си има своята звездна власт. Сексът се продава, но има и други начини да се прочуете, вместо да си показвате гърдите. Не искам да ставам надут фотомодел. Те излизат на сцената, но публиката я интересуват само дрехите им. Или липсата на такива...“.

Майли бързо разбира, че трябва да промени нещо в имиджа си. Славата на поп-певица не й била достатъчна, Сайръс искала да стане истинска дива и си намерила нов продуцент – Майк Уил, който е работил с Риана, Бритни Спиърс и Сиара. Това слага началото на истинска революция в облика на певицата. Тя първо подстригва дългите си червени коси, прави си момчешка прическа с обръснати слепоочия, а след това се изрусява.

„Чувствам се по-чиста и модерна“, казва Сайръс тогава. „когато гледам старите си снимки, ми се иска някой да каже, че са грозни, но никой няма да го направи... Мразя ги, гледам ги и виждам нещо нередно във външния си вид. Сега се чувствам много по-добре“.

Процесът продължава – новият продуцент разработва за Майли няколко нови „запазени марки“. Например еротични танци с определени движения, подчертано ъгловата младежка фигура и вечно изплезен език. Майли, която преди смятала, че не е нужно да става секссимвол в името на кариерата си, започва да се появява много рядко пред публика прилично облечена.

Писна ми от всичко

Това не може да не се отрази на личния й живот. Майли и Лиам, чиято връзка допреди година изглеждала безоблачно щастлива, започват да се отчуждават. Къщата и кучето остават в миналото. Последната капка е представянето на Сайръс на награждаването MTV Video Music Awards. Танцът, който младата звезда прави на сцената, поразява дори претръпналата американска публика. Майли успява да шокира зрителите по-силно от Риана и Лейди Гага, взети заедно.

Това естествено става повод за скандал, но Сайръс изглежда е постигнала целта си. „Не се опитвах да бъда секси. Ако исках да бъда секси, щях да изглеждам така. Мога да танцувам много по-добре, отколкото го направих тогава“.

Няма и две седмици след скандалния танц Лиъм Хемсуърт вече е забелязан с друго момиче... Впрочем Майли Сайръс не изглежда да страда много от приключването на 3-годишната си връзка. Плъзват слухове, че отношенията й с продуцента не са само професионални.

Популярността на певицата започва да расте с бурни темпове. За няколко месеца тя пуска цели три нови клипа, най-успешен от които се оказва Wrecking Ball. Обликът на голата Майли, люлееща се на огромна топка, става повод за редица шеги и подигравки. Сайръс обаче е доволна да има и лоша слава.

Майли е постигнала това, към което се стреми от дете. Днес тя наистина е световноизвестна. Но певицата не смята, че е щастлива – животът й се е усложнил много след бързия възход към върха. „Имам толкова проблеми, че направо ще се побъркам“, призна наскоро звездата. „Старая се да си давам почивка от работата, но въпреки това животът ми не може да се нарече нормален. Писна ми от всичко!“.