Тя е млада, напориста, секси и вече е поп звезда от световна величина. Крариерата ѝ се развева шеметно и е на път да окончателно да измести Селена Гомес и Джъстин Бийбър от сърцата на тийнейджърите.

През юни американката ще навърши пълнолетие в своята страна, а до края на 2014 година се очаква да излезе и вторият й албум. Ариана Гранде връхлетя класациите през март 2013 г. с парчето The Way, а няколко месеца по-късно дебютът й Yours Trully оглави Biilboard и е все по-близо до златни продажби в САЩ (почти 430 000 бройки към юни 2013).

Ники Минаж, Джеси Джей и Ариана Гранде

Коя е Ариана, откъде идва и накъде отива? Прочетете повече за нея...

Гранде е родена на 26 юни 1993 г. в Бока Ратън. Още от съвсем малка пее, танцува и се превъплъщава в различни роли.Тя прави своя актьорски дебют през 2008 г. в ролята на Шарлът в мюзикъла на Бродуей „13“. През 2010 г. създава героинята си Мириам при четене на новия мюзикъл „Cuba Libre“, написан и продуциран от Дезмънд Чайлд.

От 2010 г. до 2013 г. играе в 3 сериала Кет Валънтайн – сладкото, наивно и винаги усмихнато момиче. Във „Викторично“ е редом до Виктория Джъстис. В един от епизодите на „i-Карли“ играе заедно с колегите си от „В като Виктория“, а от 2013 г. се снима в „Sam & Cat“ заедно с нейната добра приятелка и колежка Джанет Макърди. През 2011 г. озвучава принцеса Диазпро в „Клуб „Уинкс“.

Едно от най-запомнящите се неща у Ариана са типичното за младините на Марая Кери сладникаво и нежно поведение и още по-типичното за Дивата звучене на гласа.

Освен, че впечатлява с прекрасния си глас и изключително пленително лице, Ариана провокира внимание и коментари и с имиджа, който се опитва да наложи, а именно на деликатна кукла, която крие палави тайни зад кокетната усмивка.

За стила си Гранде казва: „Обичам да нося дрехи с десени на точки. Харесвам прическата на конска опашка, но с обем, като на Бриджит Бардо, харесвам тена на Дженифър Лопес и начина, по който Анджелина Джоли гримира очите си – с очна линия.“

И въпреки нежното си излъчване и скромно поведение, журналисти и фенове не спират да коментират, че Ариана Гранде вече се държи като истинска дива. По време на визита в Австралия, например, миловидната изпълнителка смаяла журналист, който имал уговорено интервю и фотосесия с нея. Изпълнителката само го поздравила и го уверила, че отива да се преоблече, но така и не се върнала.

Освен това миньончето вдигало люти скандали, ако фотографите не снимат само единия й профил - този, на който има трапчинка. Ариана смятала, че това е запазената й марка, както и прическата й, която променя много рядко. Ако обърнем внимание на снимките й в мрежата - наистина изобилстват онези, на които тя е показала страната, която си харесва повече.

Последното парче на Ариана Гранде е с Major Lazer и е към от саундтрака на „Игрите на глада“. Песента, озаглавена „All My Love“ е включена в музикалната селекция на Лорд, към „Игрите на глада: Сойка присмехулка – Част I“.