Автор
Woman.bg

Истории, доказващи, че добрите хора все още съществуват

Живеем в свят на войни, протести и политически катаклизми. Но истината е, че дори и в такива времена се намират хора, запазили човешкото в себе си, готови да помогнат на изпаднал в беда. Убедете се в това сами, като прочетете следващите редове:

"С тениска на бала"

За поредна година абитуриенти от гимназии в София, Варна, Русе, Сандански, Петрич, Козлодуй, Тетевен и други населени места се включиха в инициативата "С тениска на бала", чиято цел е да подпомогне образованието на абитуриенти, лишени от родителски грижи. Децата се отказват от лъскавите тоалети за бала и вместо това отиват на него с тениска, а спестените пари се насочват изцяло към сираци от цялата страна, за да могат те да продължат обучението си във висше училище или Център за професионално обучение.

Първокласничета спестиха пари за лечението на класната си

Целият клас е шокиран да научи, че класната им е болна от рак. Когато учителката е приета в болница, децата започват да ѝ изпращат картички и да я посещават, но скоро стигат и по-далеч и започват да продават дрънкулки в училище, за да съберат сума, с която да подпомогнат лечението. Те събират 6, 000 долара, а Олга, както е името на любимата им учителка, признава, че този трогателен жест ѝ е вдъхнал сили да се бори с коварното заболяване.

Ранена костенурка получи 3D черупка

Когато тази костенурка, вече носеща името Фреди, е открита в храсти в бразилски град, тя е тежко пострадала от пожар и шансовете ѝ за живот са нищожно малки. Но благодарение на новите технологии и на работата на отдадени лекари, животът на Фреди е спасен и той получава първата 3D принтирана коруба. Развитието на технологиите и добрината на хората са свършили страхотна работа тук.

Непознати помогнаха на това момче да сбъдне мечтата си

Това момче винаги е мечтало да е футболист, но тъй като няма възможност да си позволи уреди, с които да тренира и да е във форма, за да сбъдне мечтата си, то е принудено да тренира със стари гуми.

Когато историята му добива популярност, благодарение на социалните мрежи, добри хора му помагат и му купуват необходимото му оборудване, за да влезе във форма и да се пробва като футболист.

Той вече няма да ходи пеша на работа

56-годишният Джеймс Робъртсън е от американския град Детройт.

Джеймс работи във фабрика в предградие на Рочестър Хилс, щата Мичигън. За да стигне до своето работно място, на американеца му се налага всеки ден да изминава по 34 км. Той стига до работата си... пеша, тъй като колата му се разваля преди 10 години, а няма пряка автобусна линия, с която да стигне до фабриката.

Това обаче се променя, тъй като доброволци започват дарителска кампания в помощ на човека без кола и събират повече от 270 000 долара.

Първоначалната идея на организаторите е била да се съберат около 5000 долара, за да може Джеймс да си купи приличен малък автомобил.
"Но все повече хора започнаха да даряват средства. Така парите ще стигнат за много повече неща", обясняват инициаторите на кампанията.

Шефът на 56-годишния Робъртсън пък е изключително доволен от своя служител, тъй като за тези 10 години, в които ходи пеша до работа, той никога не е закъснявал.