Автор
Woman.bg

Истината за ролята на секса в щастливия брак

Досега много пъти се е обсъждало колко често двойките, които имат щастлив брак правят секс.

Най-после имаме конкретен отговор на този въпрос.

Дори да се твърди, че любовта, а не секса запазва брака и химията между партньорите, сексът винаги е добър начин да изразите любовта към партньора си и той въобще не трябва да се изключи от брачния живот.

Четете още: 7 страха, свързани със секса, които и двата пола изпитват

Все пак, по света броят на браковете без секс постоянно се увеличава. В контекста на този въпрос, най-новите проучвания носят точни данни затова колко пъти месечно двойките с щастлив брак правят секс.

Ако сте сред тези, които се тревожат, че сексуалният им живот ще изпадне в криза след брака, тогава тези данни определено ще ви зарадват. Според проучване, в което участвали 400 омъжени жени, за повечето от тях качеството било по-важно от количеството. Щастливо омъжените жени заявили, че правят секс 11 пъти в месеца, а по-малко доволните признали, че са интимни със съпрузите си от три до четири пъти в месеца.

Четете още: Мъжете бягат от тези жени

Все пак, с течение на годините по най-различни причини много брачни двойки губят желание за интимност с партньора, а по дефиниция бракът без секс не е брак, в който партньорите изобщо не правят секс, а е такъв, в който сексът не е редовен и се случва по-рядко от 10 пъти в годината.

Във всеки брак сексуалното желание се променя в зависимост от случващото се в живота на брачните партньори. Но истинските проблеми настъпват, когато мъжът и жената започнат да се отдалечават един от друг и това продължи по-дълго, като сексуалните отношения намаляват или спират, а заедно с тях изчезва и цялата интимност в брака.