За тортата:

3 бр. яйца

1 ч.ч. захар

1 с.л. настъргана лимонова кора

2 и 1/4 ч.ч. брашно

1/4 ч.ч. портокалов сок

1/2 ч.ч. обезмаслено мляко

1 ч.ч. зехтин

Четете още: Какаов чийзкейк с банани

За глазурата:

1/2 ч.ч. портокалов сок (загрян)

1/4 ч.ч. пудра захар

Четете още: Домашна Гараш торта

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса.

Разбийте яйцата, захарта и лимоновата кора в средно голяма купа с миксер, докато сместа се сгъсти и стане кремообразна.

Разбъркайте заедно с пресятото брашно и след това добавете портокаловия сок, млякото и зехтина. Излейте сместа в тавичка.

Печете за 45 минути. Отстранете от фурната и оставете тортата да поседи в тавичката още 5 минути, докато се охлади. След това я извадете и я сложете на обратно.

Залейте тортата с загряния портокалов сок и я поръсете с пудра захар.