За тортата:
3 бр. яйца
1 ч.ч. захар
1 с.л. настъргана лимонова кора
2 и 1/4 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. портокалов сок
1/2 ч.ч. обезмаслено мляко
1 ч.ч. зехтин
Четете още: Какаов чийзкейк с банани
За глазурата:
1/2 ч.ч. портокалов сок (загрян)
1/4 ч.ч. пудра захар
Четете още: Домашна Гараш торта
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса.
Разбийте яйцата, захарта и лимоновата кора в средно голяма купа с миксер, докато сместа се сгъсти и стане кремообразна.
Разбъркайте заедно с пресятото брашно и след това добавете портокаловия сок, млякото и зехтина. Излейте сместа в тавичка.
Печете за 45 минути. Отстранете от фурната и оставете тортата да поседи в тавичката още 5 минути, докато се охлади. След това я извадете и я сложете на обратно.
Залейте тортата с загряния портокалов сок и я поръсете с пудра захар.