Интервю със сексолог: Наталия Кобилкина
видяна 40011 коментари 77

13 май 2010 | 09:14

Предполагаме няма да ви изненадаме с твърдението, че секция „Секс и връзки” е тази категория, към която вие, нашите читатели, проявявате най-голям интерес.

Затова решихме да ви бъдем от още по-голяма полза и да ви насочим с практични съвети към успеха в личния живот, който търсите.

За целта се свързахме със специалист в областта - нашата „веща в занаята” се казва Наталия Кобилкина и днес ви я представяме по-отблизо, в интервю.

Наталия ще отговаря на ваши въпроси в личната си рубрика - "Секс уроци". Личните си истории, проблеми и питания изпращайте на e-mail: sex.uroci@woman.bg

Представи се накратко...

Казвам се Наталия Кобилкина, на 26 г. съм, омъжена. Първото ми образование е  бизнес-психолог, а второто - семеен терапевт и сексолог.

Преподавам като бизнес-тренер 7 години в различни държави (Русия, Казахстан, Украйна, България и т.н.). Била съм HR-директор на световна издателска къща, която издава списания като Cosmopolitan, Men’sHealth, Top Gear и т.н. в Казахстан.

Последните години работя като семеен психотерапевт и правя тренинги за личностно развитие.

Защо и как дойде в България?

Омъжена съм за българин. Запознахме се в Русия, в Москва, но истинската държава на жената е тази, от която е съпругът й. Така че се преместихме в София. И аз съм много щастлива от този факт. Българите са доброжелателни, усмихнати и много отзивчиви. За мен лично е приятно и комфортно да работя с тях.

Разкажи ни с какво се занимава Институтът за взаимоотношения между мъжа и жената?

Институтът се занимава с три основни дейности:

1. Провеждане на изследования в областта на взаимоотношенията между мъжа и жената (изследвания, статии, тестове);

2. Разработване и провеждане на обучения за мъже и жени, двойки, съвместни групи (формат: семинари, тренинги, клубове);

3. Коучинг за лична ефективност и семейно консултиране, VIP-консултиране.

Какви курсове водиш ти?

"Училище за гейши" – базов курс за събуждане на женското начало и работа с женската енергия, "Училище по флиртология" – ефективна комуникация с другия пол, "Сексология" – за мъже и за жени, "Изкуството да бъдем заедно" – тренинги за семейни двойки или за обвързани хора. И също индивидуалния формат - коучинг за лична ефективност.

Разкажи ни повече за личния си живот, щастлива ли си в личен план?

Омъжена съм от 6 години и съм щастлива. Моят съпруг е подаръкът ми от Вселената, благодарение на него аз постигам своите цели и нещата се случват. Той много ме подкрепя, грижи се за мен и се чувствам много добре с него.

Колко продължава любовта?

Зависи какво разбирате под думата "любов". Любовта като чувство може да бъде вечна. Тя променя своята форма и понякога се превръща в приятелство или уважение, но като цяло критерии за любов са дълбочината и желанието на човека до теб да бъде щастлив. Така че любовта продължава точно толкова, колкото ние я развиваме. Спрем ли да инвестираме време и енергия в отношенията си с любимия си и любовта си заминава. Страстта може да продължава от три месеца до две години.

Какво би посъветвала жените, които още не са я открили?

Да знаят какво точно искат и къде да го търсят. Важно е отношението – любовта е дарба и нещо свещено. Така че когато вие сте влюбени – това е голямо щастие. А и влюбеният човек отделя ендорфини – хормоните на щастието. Възприемайте така любовта. Често жените са страхуват от нараняване и крият любовта дори от себе си. Хората, които не могат да си позволят да обичат,  са като цветя, които нямат никаква миризма. Обичайте!

С какви женски проблеми се сблъскваш най-често в практиката си на сексолог?

Как да предизвика изобщо сексуално желание към партньора си, дежурното оплакване е "аз не искам секс". В началото на всяка връзка почти винаги има страст и колкото повече години сме заедно, толкова повече намалява тя. И затова би било добре двама души да правят някакви действия, за да предизвикат тръпката отново. Другият често срещан проблем е как да изключиш съзнанието по време на секс и да получиш повече оргазми. Обикновено това е работа с ограничаващи убеждения.

До каква степен има значение външният вид за започването на една връзка?

Важен е. Но не е важно да си облечена с маркови и скъпи дрехи, а да си облечена като ЖЕНА. Рокля, пола, цветни дрехи – това те прави женствена и привлекателна. За мъжа най-важното от всичко е да е чист и поддържан, няма нищо по-лошо от мъже, които са облечени с мръсни дрехи.

Кой е най-сигурният знак, че един мъж те е забелязал или че те харесва?

Мъжът променя стойката си – става по-изправен, вдига коремчето си, прави жестове на нивото на гениталии (например, позата на каубой с пръстите в джобове). Говори по-силно и, разбира се, гледа към жената! Същото е, когато човек от противоположния пол ни харесва - нивото на интелигентност пада, превръща се в тинейджер и започва да говори глупости. Така че, скъпи дами, ако вашият партньор по комуникация изведнъж, след общуване с вас, изглежда по-глупав, вероятно той много ви харесва.

Автор: Ева Лъчезарова
главен редактор
нагоре

Коментари 1. 77
  nice penalty removal 19 юни 2014 | 08:39

  QcrVAd Major thankies for the blog post. Cool.

 2. 76
  check it out 21 април 2014 | 11:38

  OdtUl9 Really informative article post.

 3. 75
  nice seo guys 01 април 2014 | 15:13

  DmWN2b Really appreciate you sharing this article.Really thank you! Cool.

 4. 74
  check it out 01 април 2014 | 14:57

  9JVIsS This is one awesome post.Really thank you! Awesome.

 5. 73
  best prices 22 март 2014 | 22:44

  weiHOx Thank you for your blog post.Really thank you! Want more.

 6. 72
  seo for cheap 22 март 2014 | 19:46

  I7Lv42 Hey, thanks for the blog post. Really Cool.

 7. 71
  nice seo guys 22 март 2014 | 19:37

  jaO7r6 Very good blog article.Really looking forward to read more. Much obliged.

 8. 70
  check it out 22 март 2014 | 16:17

  InfzOQ I am so grateful for your article.Thanks Again. Fantastic.

 9. 69
  best prices 22 март 2014 | 14:02

  TxxIzF This is one awesome blog.Thanks Again. Great.

 10. 68
  awesome seo thing 15 декември 2013 | 19:41

  7yxCfJ Thanks so much for the blog.Much thanks again. Much obliged.

Добави Коментар

нагоре

Съветите на д-р Папазова

Тибетските капки - универсална рецепта за пречистване

Тибетските капки имат мощно имуностимулиращо действие, пречистват организма от токсини и свободни радикали

Астро кутия

Най-съкровената тайна на всяка зодия

Колкото и да сте им близки, колкото и да сте спечелили доверието им и доказали любовта си, има определени неща, които всяка зодия никога не би ви признала...

Душевна работилница

Жена на ръба на нервната криза.

Докато винаги търсиш или чакаш някой да запълва вътрешното ти пространство, никога няма да отвориш вратите на собствената си Вселена. Самотата може да даде време и място за изцерение на душата

Най-ново в Woman.bg

Вход Забравена парола?
Регистрацията в нашата система ви дава възможност да публикувате свои Блогове и Галерии.
Регистрирай се