Автор
Woman.bg

Интервю с чаровната блогърка Катрин от purpleglory

Понякога нещата се случват просто ей така. Без да са планувани години наред, без излишни нерви и ядове. Все пак най-хубавите неща са неочакваните…

Затова решихме да ви запознаем с Катрин от purpleglory.com, която от „обикновена” блогърка се превърна за една година в дизайнерка на бижута, успешна при това (!) и най-важното – тя е успяла да съхрани себе си и удоволствието от хобито си.

Катрин от purpleglory

Здравей Катрин. Можеш ли да се представиш накратко. С какво се занимаваш. Къде живееш?

Здравейте на всички читатели на Woman.bg. Казвам се Катрин и обожавам всичко свързано с модата. Точно това е и причината да живея в Берлин. Имам собствен блог purpleglory и колекция бижута със същото име.

Работила съм години наред като моден журналист и PR мениджър в сферата на модата.

Чувствам се у дома в Берлин, но това не означава, че не обичам да пътувам и да се вдъхновявам от градове като Лондон, Париж, Барселона, Рим, Копенхаген, Рио, Ню Йорк и др.

Кога и как се реши да започнеш свой блог?

Започнах блога си през октомври 2011-а. Беше доста спонтанна идея, тъй като бях писала за много различни онлайн списания, освен това бях съпричастна в основаването на други блогове.

И така през 2011-а исках да създам нещо мое. purpleglory.com е вече на една година и се е превърнал от малък блог за аксесоари в модна платформа в два езика, множество статии на седмица и читатели от целия свят.

Основното нещо, върху което наблягаш в твоя блог са аксесоарите и божутата. Това ли е най-голямата ти страст?

Да, определено! Хората винаги са ми казвали, че харесват статиите ми за аксесоари, особено тази за събитието на GDS в Дюселдорф.

Според мен аксесоарите придават цялостен завършек на всеки един тоалет. Притежавам толкова много дамски чанти, обувки и бижута, но само две или три наистина луксозни рокли.

Блог за аксесоари не съществуваше по онова време… Е, аз запълних тази дупка.

От къде е дошла страстта ти към модата и с какво друго обичаш да се занимаваш?

Винаги съм обичала модата, в училище рисувах модни скици и на всички им беше ясно каква е страстта ми. В момента това ми е работата, но има повече и по-важни неща в живота от това. Семейството и приятелите ми например. Също така обожавам да пътувам, да съм сред природата, да правя снимки, да спортувам и да рисувам абстрактни картини.

Как би съчетала:

1 – класическа черна рокля?

Малката черна рокля е винаги чудесен избор, ако успеете да я комбинирате с правилните аксесоари. Зависи от модните тенденции и стилът, към който сте се насочили.

Все пак аз бих я съчетала с дамската чанта на Chanel 1.55, изчистени кожени обувки и изискан гердан с кристали Swarovski, например „Statement of Elegance” от колекцията ми.



2 – дънки и бяла тениска?

Това е една универсална комбинация, която позволява множество експерименти.

Аз бих се спряла на дамска чанта Michael Kors от неговата най-нова колекция, колан в същия цвят и секси сандали на висок ток, например от G-Star.

Колаж, специално направен от Катрин за Woman.bg

Нека бижутата бъдат в бохо-шик стил. Бих избрала гердан с пера или цветни гривни, идеални за пролетта.

Колаж, специално направен от Катрин за Woman.bg



Кои са любимите ти дизайнери и марки за аксесоари?

Много често пазарувам от Görtz, но любимите ми обувки са на Louboutin, а дамските чанти на Chanel и Michael Kors са ми сред фаворитите.

Относно бижутата – нося най-вече моите творения, но съм фен и на Thomas Sabo, Tiffany's и Swarovski.

Съвсем наскоро открих марката „Buff Urban”, чиито шалове са ми любими.

Винаги намирам по някой страхотен аксесоар в онлайн магазинa „Daily Obsessions”.

Само година след като създаде purpleglory можеш да се похвалиш със собствена колекция бижута. Винаги ли си мечтала за това?

Винаги съм искала да съм дизайнерка и дори съм правила стаж в тази област. Но за съжаление човек не може да прави няколко неща наведнъж, затова се фокусирах основно върху писането и PR сферата като за начало.

Веднъж донесох вкъщи няколко перли и други бижута и с една приятелка просто започнахме да експериментираме. Разбрах колко забавно и приятно е да си правиш сама бижутата и да бъдеш толкова креативна. Започнах да продавам малките си бижута в онлайн магазина ми в „Dawanda”, който все още поддържам. Една от мечтите ми е да продавам бижутата си в purpleglory, както и в други магазини.

Катрин, специално за Woman.bg

Разкажи ни малко повече за твоите творения и за твоят стил. С какво се отличават те от други колекции? Къде може да ги закупим?

Започнах с една носталгична есенна колекция за 2012-а, в която се открояваше най-вече романтичният стил.

Герданите и гривните, обсипани с пера и кристали Swarovski, цветовете и специалните медальони те карат да бленуваш за последната си почивка или за една незабравима природна картина.

Всяко едно бижу носи ретро и романтично усещане. Могат да бъдат закупени от „Dawanda” (http://de.dawanda.com/shop/purpleglory) или директно от мен (info@purpleglory.de). Онлайн магазинът в purpleglory.com ще бъде пуснат през идните седмици.

Кои три думи биха описали най-добре колекцията ти?

Женствена, романтична и с лека ретро визия.

Всяко едно бижу ръчно изработено ли е от теб или си отговорна „само” за дизайна?

Всяко бижу е уникално и има само три бройки от него. Аз отговарям както за дизайна, така и за изработката му.

Кое е любимото ти бижу и защо?

Има едно страхотно бижу от пролетно-лятната ми колекция, което ОБОЖАВАМ, но не искам да издам прекалено много.

От сегашната ми колекция обичам гердана „Forgotten World” („Забравен Свят”), който според мен може да бъде част от някой стар филм. Направила съм го специално за елегантните и самоуверени жени. Сестра ми например много го харесва и искрено се зарадва като й го подарих!

Според теб какъв тип жени биха носили твоите бижута?

Те са за жените, които и до ден днешен обичат да се обличат по-специално и да пръскат романтика около себе си. Те обичат красиви бижута, които обаче се отличават с малък детайл или акцент и те карат да погледнеш два пъти. Носят моите бижута, за перфектен завършек на визията си, особено за някоя специална среща или важна вечер.

Тъй като не използвам злато или сребро при изработката на моите бижута, те са доста достъпни и идеални за по-млади жени и за такива дами, които обичат да си купуват няколко по-евтини аксесоара, вместо един скъп гердан или пръстен.

Независимо от всичко, бижутата си струват парите, защото използвам истински кристали Swarovski, ръчно изработени са и са оригинални, както споменах по-рано.

Като дизайнер на бижута, от къде черпиш вдъхновение?

Толкова много неща ме вдъхновяват… Като започнем от пътуването, да съм сред природата или докато се разхождам из Берлин.

Най-често перлите и кристалите Swarovski ме вдъхновяват да започна едно бижу, с което да експериментирам и докато не ми хареса на 100% не го оставям. Създавам това, което на мен ми харесва.

Какви са топ тенденциите при бижутата?

Новите модни тенденции не трябва да ви плашат, защото те определено могат да отговорят на всеки различен стил и вкус.

Едни от най-силно застъпените тенденции са: от една страна минимализмът и от друга – обемност и екстравагантност.

Аз си падам и по двете тенденции, но моята колекция е по-скоро съсредоточена върху обемността, но в една по-лека и непретенциозна степен.

Цветовете, които ще са актуални през пролетно-летния сезон са всички нюанси на зеленото, синьото, ярките цветове, също така и пастелните нюанси.

Друга застъпена тенденция са бижутата в цвят пепел от рози. Не съм голяма почитателка на този нюанс, бих предпочела злато или сребро.

Цветовете играят ли важна роля в твоите колекции?

Да, разбира се! В момента не са основното нещо, върху което съм се съсредоточила, но в съм в процес на изработване на бижутата за пролетно-лятната ми колекция и тя ще е пълна с ярки цветове, пастелни нюанси и др.

Когато слънцето се покаже ние всички залитаме по цветните дрехи и аксесоари, нали? Те са задължителни за лятото.

Кое според теб е най-запомнящо се бижу, използвано във филм?

Със сигурност огърлицата, която Одри Хепбърн носи в „Breakfast at Tiffany’s”. Черната рокля в комплект с перлената огърлица, събраната на кок коса и дългото цигаре преобразява бохемката от филма в истинска модна икона. Комбинация, която със сигурност никога няма да бъда надмината по стил и елегантност.

По какъв начин рекламираш своите бижута?

В момента - чрез моят блог purpleglory, но имам бъдещи планове за организиране на по-големи фотосесии, които в последствие да рекламирам по-усилено.

Кое от двете е по-важно за тебе: да се занимаваш с блога ти или да твориш нови бижута?

В момента работата ми е блога. Дълго време съм работила в модната сфера и все още работя като журналист и като PR мениджър.

Моят блог е нещо като визитка, където хората могат да видят как пиша, какви снимки правя и какво знам за модата.

Хобито ми е да създавам интересни бижута, колкото повече знания трупам, толкова по-перфектни и качествени ще стават и моите бижута. Някой ден това може да се превърне в постоянната ми работа, кой знае…

Какъв съвет би дала на някой, който иска да навлезе в бижутерския бранш?

Има три основни неща, които на които трябва да обърнете внимание, когато искате да започнете собствена колекция бижута: да бъдете креативни, да развиете собствен, уникален стил и да инвестирате пари. След което може да започнете да ги произвеждате и продавате.

Според теб кой е ключовият фактор за успешен блог и успешна колекция бижута?

Да оставим настрана непрестанната работа, която трябва да положите за успех, „работата” трябва да ви носи наслада! Аз обичам и да работя и да творя.

Знам, че не съм най-модерното момиче на света, но има хора, които четат моя блог и купуват моите бижута. Мисля, че автентичността е нещото, което допринася за най-голям успех, независимо с какво се занимавате.

Любимият ти цитат е… ?

Този на София Лорен: „Nothing makes a woman more beautiful than the belief that she is beautiful”.

„Нищо не прави жената по-красива от мисълта, че е красива”.

Какви са бъдещите ти планове?

Толкова идеи имам, че не мога с точност да кажа какво ще правя след 5 или 10 години. Но през следващите няколко месеца ще се фокусирам върху моята работа и разрастването на колекцията ми бижута.

А що се отнася до моя блог, ще се съсредоточа основно върху маркетинговата част и това да го обвържа с предстоящата ми колекция.

Най-важното нещо за мен обаче е да не губя желание и удоволствие от нещата, които правя сега и за бъдеще.