С непрестанното разрушаване на озоновия слой и настъпващото глобално затопляне, все повече домакинства обзавеждат дома си природо съобразно. Вместо пластмаса или хартия, вече се използват все повече естествени или рециклирани материали, енергоспестяващи крушки и какво ли още не. Как да придадете на дома си повече еко-стил, за да опазите природата, като същевременно сте в крак с новите тенденции в интериора?

Екзотичните материали като бамбукът и кокосовата дървесина непременно трябва да присъстват във вашето еко-домакинство. Те излъчват много повече свежест и придават живот на цялата стая. Листата на банановата палма също са отличен избор за всеки защитник на природата и любител на модерния интериор. Разликата между тези материали и останалите, които обикновено използваме, е че те се възстановяват изключително бързо, докато отсечените дървета са напълно невъзвратими. В последните години освен раганът и бамбукът, в еко-интериора навлезе и сламата. Въпреки, че я асоциираме с храна за животните, сламата всъщност придава невероятен уют и топлина на дома и е перфектния заместител на кожената тапицерия на дивана в хола или на столовете в кухнята.

Икебаните от естествени материали също са отличен избор за еко-домакинството. В тях могат да бъдат включени купища различни материали като пера, клонки, черупки от ядки и какво ли още не. При малко повече свободно време и развихрено въображение всяка домакиня би могла да сътвори свой собствен еко-шедьовър. Понякога нещо съвсем лесно като прозрачна купа с малко пясък и няколко миди или пепелник от черупка на рапан могат да се впишат чудесно във вашето домакинство и да създадат приятно морско усещане.

Освен мебелировката, домакинските уреди също могат да бъдат по- еко съобразни. С годините технологиите напреднаха с бясна скорост и се появиха всякакви еко-уреди. Пример за това са и новите еко-хибридни перални на LG - 9KG/6KG Eco Hybrid Пералня със Сушилня, TrueSteam™ и 6 Motion DD, модел FH4A8FDH2N и 8KG/5KG Eco Hybrid Пералня със Сушилня, TrueSteam™ и 6 Motion DD, модел FH4U2TDH1N. Тези два уреда покриват критериите за енергиен клас A+++-40, което означава, че по време на тестовете пералните успяват да намалят консумацията на електроенергия с цели 40%. Ниското потребление на ток е от огромно значение за природата, но това не е всичко. Освен от електроенергия, тези перални пестят и от вода – цели 7 000 литра годишно. В края на 49-те минути, в които уредът изпира и изсушава перфектно дрехите ни, можем да сме спокойни, че поне малко сме допринесли за опазването на околната среда.

Еко-интериорът все повече ще се налага като тенденция, защото екологичните проблеми, пред които е изправена цялата ни планета се увеличават все повече, а освен всичко те придават прекрасен вид и усещане за докосване от природата. Новите перални от LG също се вписват идеално в еко-домакинството и изглеждат перфектно до екзотичния бамбук.