Ако смятате да отидете на екскурзия в Южна Америка или Африка, спокойно можете да се запасите с дрехи и обувки с пъстри индиански мотиви.

Изобилието на шарки – най-различни, невероятни, ярки и сложни, в комбинация с ресни се явява една от най-ярките тенденции от дефилетата на Седмицата на модата в Лондон. Тази мода ни я поднасят от Burberry Prorsum с главен дизайнер Кристофър Бейли.

Екзотичното бохемско настроение моделиера преработва от няколко сезона насам. Вниманието привлякоха тренчкоти, препасани с колани на кръста, кашмирено пончо, къси и дълги рокли, носени върху дантелени фусти, високи кожени ботуши над коляното. Кожата, дантелите и принтовете, напомнящи гоблени, бяха на почит.

Четете още: Prada представи свежа и безгрижна колекция

„Исках да смеся различни тъкани, цветове и форми. Целта ми бе да проектирам и да създам удобно за носене облекло. Живеем в забързан свят и това ми допада, но ще е добре човек да може да направи малка пауза, за да се полюбува на някои неща, които са ръчна изработка”, заяви след дефилето Бейли.

Тази колекция на Burberry внушава впечатлението, че е нещо като продължение на принтовете, пачуърк десените и цветовете, с които вече сме свикнали – пастелни, неутрални нюанси, тук-там светлосиньо или марсала, дълбоки нюанси или цвят на горчица. Бохемската мозайка от тоалети се допълва от нова серия модели на пончото, наметала с ресни, фолклорни мотиви и винтидж модели рокли. Любителите на бохо шик визията ще останат презадоволени.

Четете още: Gucci представи една необичайна колекция в Милано

Модната къща не разочарова и любителите на романтиката в облеклото. Цялата колекция е изградена от усещането за свобода, открива се духа на 60-те и 70-те години, който явно ще продължи да бъде актуална тенденция и през следващата зима. Кристофър Бейли не е забравил и за култовите за марката шлифери и пелерини, този път оплетени с ресни. Видяхме също и къси рокли, те перфектно се сливат с кафявите високи ботуши от мек велур. Макар колекцията да изобилства от цветове, лидерско място за следващата есен-зима заема кафявият, заменяйки сивото и черното, които бяха актуални през последните месеци.