Автор
Woman.bg

Имаме да ви кажем нещо важно за кокосовото масло

Кокосовото масло, считано с право за най-полезното от всички видове масла, е невероятно природно чудо от далечния Изток, което има както общооздравителен ефект върху организма, така прави и кожата на лицето мека, кадифена, по-млада и сияйна. То е своеобразен хит във вечната борба на немалко дами днес с коварните килограми, които с годините все по-трудно се свалят.

Кокосовото масло е богато на наситени мазнини – цели 12 грама на всяка чаена лъжичка. Освен това е богато и на средноверижни мастни киселини. Средноверижните масни киселини са молекули, които се състоят от 8 до 10 въглеродни атома, в сравнение с 12 или повече въглеродни атома при другите мазнини. Някой изследвания доказват, че мастните киселини влияят върху загубата на тегло.

По-голямата част от наситените мазнини в кокосовото масло са под формата на лауринова киселина, която е по-здравословният източник на мазнина в сравнение с други. Изследвания доказват, че лауринивата киселина води до увеличаване на добрия холестерол и до намаляване на лошия холестерол.

Кокосовото масло
е известно природно средство срещу стареенето на кожата, от което се страхува всяка една жена над 35. То съдържа богат естествен букет от особено ценни антиоксиданти и е известно със своето особено благотворно въздействие върху сърцето, тъй като доказано намалява чувствително нивото на холестерола. То е напълно безопасно за консумация дори от деца и малки бебета. Кокосовото масло доказано засилва имунната система и се прилага в много по-бързото възстановяване на болни от коварната пневмония. Кокосовото масло също така е с доказано благотворно влияние и върху щитовидната жлеза. В козметиката пък от векове е познато като усилващо растежа на косата.

Кокосовото масло е безспорен хит при съвременните диети за отслабване. Доказано е, че ако изпивате само по 2 лъжици кокосово масло всеки ден в продължение на 12 седмици, ще се преборите с всички натрупани мазнини в коремната област, които, както всички знаем, се свалят най-трудно.

Най-модерната и нова диета включва кафе с кокосово масло и канела. Чудодейното й въздействие се основава на засилването на метаболизма от кокосовото масло, чистенето от всички складирани шлаки и токсини и прочистването на кръвоносните органи с негова помощ. Какво включва тя – много просто: към сутрешната си чашка кафе прибавяте 2 супени лъжици кокосово масло, поръсвате с канела и изпивате.

Тази диета освен това ще ви предпази от диабет втори тип, ще подсили значително работата на мозъка, ще ви помогне да се справите с проблемите в храносмилането, чернодробната токсичност, както и с неприятностите с нивата на кръвната захар в тялото. А е научно доказано, че именно тези фактори може да са в основата на напразните опити на немалко хора да успеят да отслабнат.

Просто включете в сутрешния си ритуал за събуждане с чаша кафе кокосовото масло, както и в дневното си меню, като може да го добавяте направо в шейкове, зеленчукови салати и любимите си кулинарните специалитети.

Помнете - само една чашка от това почти вълшебно кафе, забъркано с кокосово масло, може да увеличи по удивителен начин обмяната на веществата и да намали апетита, няма да изпитвате глад чак до следобеда, подобно на тибетските монаси, откъдето всъщност е заимствана тя.