Автор
Woman.bg

Има как да преборим силната менструална болка

Съвети против менструални неразположения, свързани с няколко изпробвани метода за овладяване на болката, които не я елиминират напълно, но със сигурност доста я облекчават.

А за да вземете тотално надмощие над нея, в случай, че сте от онези 20% от жените със зверски болки, приемайте и болкоуспокояващите, които обикновено взимате.

Пийте много вода - Ако организмът ви е добре хидратиран, той функционира правилно, поддържайки нивата на хормоните (както и тези на естрогена) в норма.

Ограничете кафето - Кофеинът в кафето, колата и повечето видове чай действа диуретично и може да влоши състоянието ви. Напрежението в корема засилва спазмите.

Движение и упражнения - Не се плашете от тях, защото те могат само да ви помогнат! Избягвайте упражнениея като кардиото, които ще разширят кръвоносните ви съдове и кръвотечението ще се засили. За сметка на това, всички други разтягания и движения, включително и най-обикновена разходка, ще намалят стреса и ще "влеят" ендорфин в тялото ви. Тогава болката осезаемо ще намалее.

Топлинка, търсете топлинка - Независимо какви мерки взимате против болката, тя все пак може да надделее. В този случай има едно решение - самонагряваща се възглавничка. Да, течението ви ще се засили, но за сметка на това мускулите ще се отпуснат, а болката ще се успокои.

Три пъти УРА! за зелената храна - Зеленолистни зеленчуци като спанак, киселец и лапад съдържат много магнезий, който е природно средство за отпускане на мускулите. Изследванията сочат, че жени, предразположени към силни менструални болки, страдат от липса на достатъчно магнезий.

Не забравяйте фибрите - В червата ни се задържат какви ли не ненужни вещества, които с помощта на изтъргващото свойство на фибрите можем да премахнем. Не пренебрегвайте този факт, защото колкото повече "мръсотия" се задържа в организма, толкова по-зле ще се чувства тялото.

Забравете обаче мазното - Забравете за пържените картофки, пържените яйца, мазните джънк фууд и за каквото още мазно се сетите. И в крайна сметка, отново стигаме до храната. Всичко, с което се храним и с което зареждаме организма си, влияе върху здравето и живота ни.