Автор
Woman.bg

"Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част I" идва този петък, 21 ноември

Дългоочакваната премиера на "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част I" предстои на 21 ноември в кината и 4DX.

Поредната част от екранизацията пренася Катнис Евърдийн (Дженифър Лорънс) в Окръг 13 след като буквално унищожи Игрите. Под ръководството на президент Коин (Джулиан Мур) и съветите на доверените й приятели, Катнис разперва крила в битка за спасението на Пийта (Джош Хъчерсън) и нация, разтърсена от нейния кураж.

Междувременно, видяхме, че Президент Сноу е убедил Панем, че всички окръзи, както и Капитола, са вече едно цяло и живеят в мир. Възкресението на сойката-присмехулка сериозно обърква плановете му и той е готов да направи всичко по силите си да опази тайната, че Окръг 13 съществува, от хората на Панем.

Припомняме ви, че във филма участие взима Филип Сиймор Хофман, който почина в началото на тази година. В "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част I" той влиза в ролята на гейм-мейкъра Плутарх Хевънсбий. Именно той определя Катнис за „лицето на бунта“.

„Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част I“ е режисиран от Франсис Лоурънс и продуциран от студиото на Нина Джакобсън Color Force в партньорство с продуцента Джон Килик. Лентата е базирана на третата част от трилогията на Сюзън Колинс, която е продала повече от 65 милиона печатни копия само в САЩ.

*Поради огромния интерес към третата част от поредицата "Игрите на глада" стартира предварителната продажба на билети в целия свят. Феновете в България вече могат да закупят своя билет от най-големите вериги кина – Cinema City Bulgaria и Арена.


Cinema City Bulgaria ще възпламени най-големите фенове на "Игрите на глада" с двудневен маратон с първите две части на поредицата, който ще завърши с предпремиерна прожекция на най-новото заглавие. Специален подарък очаква първите 500 души закупили билети за маратона – брошка със символа на сойката-присмехулка. На 19 ноември от 19:00 часа във всички кина от веригата зрителите ще имат възможност да си припомнят на голям екран "Игрите на глада" . На 20 ноември, отново от 19:00 часа, ще бъде излъчен и "Игрите на глада: Възпламеняване". А от 22:00 часа в същия ден най-запалените фенове ще влязат в света на Панем преди всички останали с "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част I". Освен в Cinema City Bulgaria, предпремиерна прожекция на 20 ноември от 22:00 часа ще има и в кината от веригата на Арена.