Великденската украса е важен елемент от празничното настроение. А и Великден е пролетен празник, поради което ни се иска да декорираме домовете си в топъл, радостен и жизнен дух.

В цяла Европа великденските украшения са почти еднакви. От правилото можем да изключим само великденския заек в някои страни. Ще ви дадем няколко идеи за това как да декорирате дома си за празника.

Можете да създадете пролетно настроени с букети от цветя, украсени допълнително с великденски елементи – декоративни яйца, пиленца и други играчки. Празничните венци, изкуствени или изплетени от напъпили клонки и цветя – ще бъдат прекрасно допълнение.

Четете още: Цитрусов козунак с орехи

Великденските яйца могат да се украсят не само с бои. Декорирайте ги с хартия, конци, копчета, лепенки и мъниста. Такива яйца ще стоят чудесно както на празничната трапеза, така и на холната ви масичка. При това ще бъдат хубав подарък за вашите гости!

Отлична идея е да декорирате дома си с гирлянди. Те могат да се окичат с изкуствени великденски яйца или с играчки на животинки, символизиращи празника (зайци, пилета и птици).

Можете да направите оригинални украшения за празничната трапеза от малки клонки. В тези импровизирани гнезда поставете красиво оформени пъдпъдъчи яйца, цветя и декоративни играчки.

Четете още: 10 прости и оригинални начина да украсите великденските яйца

Чудесна украса на масата ще са свещите във вид на яйца. Можете сами да си отлеете свещи в яйчена черупка.

Оригинална декорация ще са пролетните цветя, „покълнали“ от яйчена черупка. Ще стоят отлично и на празничната трапеза.

Проявете фантазия и създайте празнична атмосфера и домашен уют за Великден! Нека този ден бъде идеален до последната дреболия!