Автор
Woman.bg

Идеи за ваканция от филмите-кандидати за "Оскар"

Шеметната треска покрай "Оскар"-ите тази година вече започна.

Всеки от нас няма търпение да разбере дали Леонардо Ди Каприо ще вземе престижната статуетка най-после, или пък Еди Редмейн ще го победи в оспорваната надпревара в категория "главна роля".

Освен впечатляващ сюжет и забележителна актьорска игра, филмите - кандидати за "Оскар" тази година могат да се похвалят и с невроятни снимачни площадки.

Представяме ви най-зебележителните от тях, които да посетите и да усетите атмосферата на лентата, която ви е впечатлила най-много.

"Датчанката"

Дания през 20-те години със своите прекрасни цветни сгради, уникален дух и атмосфера, не може да се сравни с нищо друго. Сцените са заснети и в Англия, Швеция, Франция и Норвегия. Сюжетът проследява историята на Лили Елба - първият човек, който претърпява операция за смяна на пола. Пейзажите на от едни от най-красивите европейски страни ще ви оставят без дъх и ще ви амбицират да посетите някоя от тях съвсем скоро.

"Завръщането"

Прословутият филм с Леонардо Ди Каприо разказва историята на Хю Глас, жител на гранична зона, който е оставен да се бори сам за живота си. Драматичните сцени с мечката ще ви накрат да бъдете в трескаво очакване, със смесено усещане на страх и любопитство. За снимачна площадка на невероятния филм са послужили дивните планини на Канада, Чили и Мексико.

"Междузвездни войни"

Всички знаем, че действието в "Междузвездни войни" се развива в една далечна галактика, но къде всъщност е заснето всичко това? Остров Skellig Michael, принадлежащ на Ирландия, е включен в световното наследство на Юнеско. Нещо повече, след като стана снимачна площадка на поредната част на знаменитата поредица, все повече хора решават да го посетят, а икономиката на Ирландия процъфтява.

"Спектър"

Мексико, Рим, Австрия и разбира се - добрата стара Англия можем да видим през очите на знаменития агент 007. Като хора, гледали филма, можем да кажем, че за нас най-впечатляващата сцена беше тази в Золден, Австрия - в подножението на невероятните Алпи, където всеки запален скиор трябва да отиде поне веднъж в живота си. А закътаната хижа, в която Джеймс Бонд намира един от героите е сбъдната мечта за всеки, който иска да се отдели от градския шум и суета.

"Бруклин"

По ирония на съдбата, едноименния филм не е сниман в Бруклин, Ню Йорк, а в Ирландия и Канада. Действието се развива в Enniscorthy, малко градче в Ирландия със свой собствен характер, сякаш запечатал особеностите на едно вече отминало време. Тази страна е толкова зелена, красива и невероятна, че ни се иска да се потопим в нейната атмосфера и да се взираме в невероятните зелени хълмове.