Вече споделихме с вас основни правила за подредба на празничната трапеза, а днес, както обещахме, ще ви представим и разнообразни идеи за декорация на масата.

Те несъмнено ще ви помогнат да превърнете трапезарията си в коледно царство, което със сигурност ще впечатли гостите ви и ще ги зареди с положителни емоции и празнично настроение, докато се наслаждават на поднесените от вас блюда.

Играчки за елхата в стъклен съд

Използвайте прозрачен стъклен съд и го напълнете с играчките, които не сте включили в украсата на елхата. Вариантите са много и зависят единствено от вдъхновението ви - можете да скриете украсата под стъклен капак, да добавите свещи, лакомства, клонки, панделки или пък снимки на любимите хора.



Дръвче от коледни картички

Във ваза или кана сложете няколко клонки, за които закачете коледни картички или семейни снимки. Украсете с гирлянд или панделка.


Коледна ваза

Вземете една ваза или декоративно шише, ако желаете ги стилизирайте с цветна хартия и красива панделка, след което ги напълнете или със свежи цветя, или с букет от клонки и коледни играчки, като пристегнете играчките с конец за клонките.



Свещници, бонбониери, фруктиери...

Напълнете бонбониера или фруктиера с коледни играчки, клонки, плодове, панделки и лакомства. Вместо свещ, сложете играчка на върха на свещника.


Лесна украса за масата

Ще ви трябват само няколко свещи, клонки, шишарки и плодове. Подредете ги в центъра на масата.



Празнични столове

Завържете панделка за облегалката на стола и прикрепете няколко клонки или играчки.