Една от най-женствените и секси визии в модата дължим на популярните през 50-те и 60-те години Capri панталони.

Това са тесен модел панталони, често с дължина малко над глезена или на сантиметри под коляното.

Разкошни дами като Мерилин Монро, Одри Хепбърн и Бриджит Бардо са налагали тази Capri тенденцията, която през последните години доста несигурно определя съвременната дамска визия. Една вероятна причина за това е, че този тип панталони са с твърде претенциозна кройка и трябва да се избират много внимателно спрямо особеностите на всяка фигура.

Четете още: Най-запомнящата се рокля на всички времена

Уви, според стилистите три-четвъртите панталони, а също и тези с дължина седем-осми, не са подходящи за дами с широки прасци и глезени. Освен тях, много внимателни с избора си на панталони трябва да бъдат и ниските жени.

Основното правило при Capri панталоните е да се избира модел с крачоли, които стигат до най-тънката част от крака – това може да е изящно тънък прасец или елегантен глезен. Ако не се съобразите с това, рискувате да скъсите оптически краката си.

При ниските дами за най-подходяща дължина на крачолите се смята тази, стигаща до под коляното или с още няколко сантиметра по-надолу. Високите сред вас могат да разчитат на дължини до глезена.

Не малка роля за оптическото скъсяване или удължаване на краката играе и талията на панталона. Колкото по-ниска е тя, толкова „по-къс“ ще бъде ефектът. И обратното – колкото по-висока е талията, толкова по-дълги ще изглеждат краката.

Избирайте по-тесни панталони, освен ако не сте висока и слаба – тогава можете да си позволите и по-широк модел.

Правилото, че черното сваля няколко килограма от фигурата не винаги важи за случаите с Capri панталоните. Ако има голям контраст между цвета на панталона и този на кожата, съществува огромен риск да скъсите дължината на краката си. Предпочитайте по-неутрални цветове като бежово, кафяво, крем карамел.

Ако имате по-широк ханш, по-голямо дупе или по-изразени бричове, не избирайте модели с големи и изпъкнали джобове. Тях можете да си ги позволите, ако сте слаби и искате да създадете впечатлението за по-пищни форми.

Що се отнася до подходящите модели обувки, то несъмнено елегантните, класически високи токове са най-подходящ избор. Пантофките тип балеринки, а също и мокасините също стоят добре.

Четете още: Вдъхновение на деня: Деним инвазия