Автор
Роси Кацарова

И пълничките модели могат да бъдат секси

Клои Маршал печели титлата Мис Съри 2008 г. с размер 44 -46 и дори стига до финалите на Мис Англия. По този начин тя дава ясна индикация, че глобалната представа за красиво се променя и изкривените разбирания за привлекателно, които властват от години, вече са в миналото.

Самата Маршал заявява на свой ред, че участва в конкурса, за да докаже, че не е необходимо да си висока и слаба, за да бъдеш приемана за красива.

Изявите на Клои във въпросните конкурси за красота привличат медийното внимание към нея и ѝ отворят вратите към света на модата. Тя се превръща в търсен plus size модел.



Фелисита Хайуард завършва фотография в университет в Лондон, след което работи с деца с проблемно държание. Случайно е забелязана от моден фотограф в един бар, така и влиза в света на модата.

Човекът, който я открива, е впечатлен от нейното кукленско лице, неподправена харизма и естествено държание и веднага ѝ предлага да ѝ направи професионално портфолио, което да представи на познатите си агенти. Тя се съгласява, а една нюйоркска модна агенция веднага харесва Фелисити и така започва нейната кариера.



Робин Лаули, родом от Австралия, все още няма 30 г., но вече може да се похвали с кариера на модел, фотограф и дизайнер. Тя често позира за списания като GQ и Elle, а преди време украси и корицата на Sports Illustrated Swimsuit Issue с бикини от собствената ѝ модна линия. Освен това е първият пищен модел, който се е появява на страниците на Vouge.

Красавицата успешно разрушава стереотипите, свързани с женската красота и доказва, че една дама може да бъде секси и желана от срещуположния пол дори и да не е слаба.



Ашли Греъм

"Знам, че извивките ми са секси и искам всички останали жени да знаят, че и техните са", казва очарователната Ашли.

Тя е един от най-известните plus size модели и дизайнер, дама, която изцяло промени досегашните порядки в света на модата.



Ашли не просто краси страниците на модни библии като Harper’s Bazaar, Glamour, Elle, но и дефилира по бельо на Седмицата на модата в Ню Йорк.

Вдъхновени от положителното влияние на Греъм върху модната индустрия и нейния принос за раздялата с изкривените разбирания за привлекателност, от компанията Mattel създадоха първата в света пищна Барби. Прототип на куклата е Ашли, а играчката несъмнено е мощен удар срещу изкривените критерии за красота.



Кристал Рен започва да се снима, когато е едва на 14 години. Модният агент, който я намира и издейства първите професионални фотосесии, настоява тя да свали поне 5 килограма от тогавашното си тегло.

Кристал се подлага на строга диета и за малко не се озовава в лапите на смъртта. През следващите 3 години Рен сваля с пъти повече от заръчаното й и макар модната агенция, към която работи, да е на крачка да прекрати работата си с нея, заради постоянно влошаващото ѝ се здраве, изумителното й лице я прави незаменим кадър.



В един момент обаче Кристал Рен осъзнава, че в името на кариерата си е попаднала в бездната на анорексията. Лятото на 2003 г. тя прави драматичен ход, поемайки живота си в ръце. За първи път от години Кристал започва да се храни нормално.

Малко по-късно Рен се запознава с Гари Дейкин от Ford Models и научава повече за едно тепърва набиращо скорост движение в модата, възхваляващо пълните модели. Тя захвърля диетите и изтощителните тренировки и става част от Ford Models.