Не обичате нахут, но искате да си направите хумус? Тази рецепта е точно за вас.

Хумусът от сурови тиквички е изключително вкусна разядка, която върви както с морков, чушка или краставица на пръчици, така и намаз на филийка пълнозърнест хляб.

Чудесен избор за междинните ви похапвания!

Необходими продукти:


2 средни тиквички
½ ч.ч. сусамов тахан
¼ ч.ч. лимонов сок
½ ч.л. кимион
5 скилидки чесън (намачкан и наситнен)
1 ч.л. сол
1 ч.л. чили на прах (по избор)

Начин на приготвяне:

Обелете тиквичките и ги поставете в блендер. Когато се получи кремообразна консистенция добавете останалите съставки и разбъркайте добре.

Когато го прехвърлите в купичка, го поръсете със зехтин.