Автор
Ева Лъчезарова

Хули Леонис за астрологията като път, който сме забравили

Попаднах случайно на страницата на Хули във Фейсбук. Привлече ме неговата ясна мисъл и тълкуване на многопластовия ни живот, в който обикновено се лутаме без посока.

Трябва да призная, че неговите статии ми помогнаха доста в изминалата половин година в отношенията ми с хората около мен. Досега не се опитвах да вникна в реакциите и думите на околните, а по-скоро ги съдех затова, което не са. Тези от вас, които са заобиколени от Деви, като мен например, знаят, че те са изключително критични и понякога отстрани могат да ви се струват негативни и не много приятни за комуникация. От Хули обаче разбрах, че колкото са критични към околния свят, двойно по-критични са те към себе си. При това с едничката цел, светът им да бъде подреден и по-добър. Съвсем различна гледна точка, нали?

С моите приятелки имаме и една любопитна традиция. Всеки понеделник, щом излезе седмичната прогноза на Хули, аз я разпращам на всяка поотделно. Любопитното е, че всеки получател открива себе си в нея.

Затова днес много се вълнувам да ви представя едно наистина полезно и поучително интервю, относно гледната точка на Хули за астрологията като предопределеност, съдба и карта на собствения ви живот.

- Представи ни се с няколко думи.

Когато се представям, обичам да използвам похватите на астрологията, защото тя е моят живот. Бих определил себе си като „уранянец” или човек, в чиято карта планетата Уран играе важно значение. Уран се свързва с новото, с прогреса, с техниката, с идеализма, с еволюцията и промяната. Мисля, че всяка една от тези характеристики ме описва.

- Носиш много интересно име откъде идва то?

Това е моето име. То отразява това, което съм аз. Това е едно различно аз, не това, с което съм се родил, а това, което съм конструирал за себе си по мой вкус и начин. Името отразява силната ми свързаност с испанския език, както и с астрологията.

- Кога започна страстта ти към астрологията и кога разбра, че би могъл да я превърнеш в своя професия?

Аз вярвам, че това познание винаги е било част от мен, а в този живот просто си го припомних. Иначе няма обяснение как толкова бързо усвоих една толкова сложна наука. По време на обучението аз не учех, а сякаш си припомнях. При възможността да се занимаваш с различни езотерични методи, наистина е странно да се избере астрологията, защото е много по-сложна и комплексна. Предполагам, че това се нарича талант или предопределеност.

- Доколко един хороскоп може да те насочи и доколко може да те обърка?

Хороскопът е картата на собствения ви живот – това, което е избрала душата ви като уроци и път в настоящия живот. Астрологът просто ви припомня това, което сте забравили в следродилната амнезия, която е задължителна за всяка една душа, за да може да върви необременена по пътя си. Може ли да ви обърка собственият ви живот? Реално може и това става при хората, които не живеят собствения си живот.

- Казваш, че в живота на човек има около 20 предопределени събития, можеш ли да ни дадеш пример и бихме ли могли да им влияем по някакъв начин?

При всеки един човек тези събития са различни, защото животът на един човек не може да се сравнява с този на друг. Всяка една душа е на различен километър от магистралата на познанието и опита. Сигурните събития винаги са раждането и смъртта.

- Какво би посъветвал хората, които не знаят точния си час на раждане, може ли да им бъде съставен хороскоп?

Хората, които нямат точен час на раждане и нямат никаква представа кога са родени и няма кой да ми даде тази информация, е по-добре да не си избират астрология като помощен метод, защото тя няма как да им помогне. Часът на раждане е един от най-важните инструменти, които използваме. Ако обаче човек знае приблизителен час на раждане, то има астрологичен метод, който се нарича ректификация и часът може да бъде открит.

- Ти си от астролозите, които тълкуват аспектите и от психологична гледна точка доколко са свързани астрологията и психологията?

Безкрайно много са свързани. Рождената карта е многопластова като информация. Тя дава информация за това от къде идваш, къде си и накъде отиваш. Дава информация какъв човек си, какво те прави щастлив и какво нещастен. Няма как астрологията да се тълкува без психологичните й параметри.

- До колко кармичните уроци определят пътя в живота ни, можем ли да ги управляваме или да избягаме от тях?

По отношение на кармичните уроци имаме два пътя. Единият е да ги усвоим, защото затова сме дошли на земята. Другият е да откажем по някаква причина да го сторим. Тогава престоят ни на земята с човешка форма се обезсмисля и често това е свързано с край на живота.

- Какво би посъветвал хората, които се чувстват като заседнали в някоя сфера от своя живот, дълго време не могат да открият подходящия партньор или работят работа, която не ги удовлетворява, но не могат да я сменят?

Бих ги посъветвал да не се страхуват да опознаят себе си. Често си се случва, след консултация с някой човек той да се успокоява разбирайки какво е важно за него и какво не е. Като цяло аз нямам никога мнение по отношение на това, което тълкувам. Тълкувам информацията така както я виждам, без да давам оценка. Обичам да казвам, че припомням на хората това, което са забравили за себе си.

- Смяташ ли, че е подходящо да се правят хороскопи на деца и ако да от каква възраст, могат ли те да бъдат от полза за родителите?

Веднага щом се роди детето може да се изготви хороскоп за него, защото вече рождената му карта е налична и работи. Аз лично изготвям анализ, свързан с възпитанието на детето, наречен „Обучителна астрология за родители”. Този анализ може да се изготви веднага след раждането на детето. Той дава информация за особеностите на характера на новия човек и за това с какво трябва да са внимателни родителите при възпитанието му. Аз лично не харесвам прогнозите и намирам за цинично да се говори колко брака ще има едно дете и какъв любовен живот.

- Смяташ ли, че е нужна консултация с астролог при определянето на важни дати в живота на човек: сватба, раждане и др и с какво би помогнала тя?

Дали е нужна, това самите хора го определят. Ако искате да избегнете трудности – да, нужна е. Ако сте авантюрист, който обича да рискува – то няма да има нужда, защото ще направите каквото си решите. В астрологията се смята, че е много важен стартовият момент на всяко едно действие. Важно е да се избере правилният момент, ако искаме всичко да е успешно. Затова астрологията може да помогне.

- С какво значение са натоварени имената ни и могат ли те да ни пречат по някакъв начин?

Имената са като етикета, който се поставя на един продукт. Те дават или отнемат качества и енергия. Имената са по-скоро към сферата на нумерологията, а не толкова на астрологията.

- Спестяваш ли някои негативни аспекти, които виждаш докато правиш прогноза?

Никога досега не съм виждал човек, който иска да чуе негативното за себе си. Всеки казва, че е готов това да се случи, но реално никой не е. Аз обичам позитивното тълкуване, но ако някой път има нещо важно, което може да бъде предотвратено, го споделям. Тук има и друг момент – за едни хора едно е негативно, за други – друго.

- На 14 февруари предстои лекция с твое участие на тема "Дефиниция на любовта". Разкажи ни малко повече за нея.

Лекцията е част от новата крачка, която предприех през тази година, а именно - срещи на живо. Това е моята форма за комуникация с хората, които искате да общуват с мен и да чуят какво мога аз да им споделя по определена тема. Лекцията е много интересна, защото засяга темата, която вълнува всички – взаимоотношенията. В нея ще се опитам да дам както астрологично, така и езотерично обяснение на понятието любов. Ще разгледам всички аспекти на любовта и ще дам информация какво прави щастлив всеки един от знаците. Мисля, че ще бъде много интересно и каня всички, които имат желание да си поговорим за любовта в деня на любовта.

Повече за Хули Леонис можете да разберете от сайта му, за да следите най-новите му публикации можете да се присъедините към страницата му във Фейсбук. Хули можете да гледате и в предаването на БНТ "Отблизо с Мария".