Автор
Ева Лъчезарова

Хуби: Един различен поглед към поп-фолка

Хубена Михайлова е едно от лицата на ТВ „Планета".Тя води прословутите "Дневници" на турнетата на компанията, освен това е сценарист и отговаря за интернет сайта на медията.

Направи ни впечатление с това, че определено се различава от колежките си, освен това гледа доста усмихнато на света. Тя не се притеснява да се шегува както със себе си, така и с останалите.

Разтърсихме се из Интернет и с изненада не открихме нищо за нея, така че решихме да ви я представим по-отблизо с интервюто, което тя ни даде.

Представи ни се накратко

Здравейте, казвам се Хубена Михайлова и съм родена в Бургас през далечната 1984 г., но за приятелите ми и за повечето, които ме познават съм просто Хуби.

Как попадна в ТВ Планета? Какво си работила преди това?

В телевизия "Планета" попаднах след кастинг за сценарист - редактори и репортери преди 6 години. В началото се занимавах с поддръжка на интернет сайта на телевизията и администриране на форума към него. Първите си репортажи започнах да правя чак на третия месец след назначаването ми в "Планета". С течение на времето дойде и предложението да бъда водещ-репортер на "Дневниците" по време на ежегодните летни турнета на "Пайнер". Иначе преди това, като ученичка, съм работила в бургаския клон на телевизия "СКАТ", като част от екипа на младежкото предаване "9 бала".

На външен вид и като усещане си доста по-различна от певиците, с които работиш. Как се стиковате?

Като цяло, с всички поддържам добри професионални отношения. Някои от тях чувствам, разбира се, по-близки, но това са единствено изпълнители, с които съм създала приятелства, доказани във времето. Това са хора, които уважават мен, моите колеги и работата ни като цяло. Повечето от изпълнителите на музикална компания "Пайнер" са широко скроени и с удоволствие приемат по-различния, забавен стил на представяне в интервютата, които правим. Като цяло мога да кажа, че се стиковаме доста добре. Разбира се, понякога има и разногласия по някои въпроси, но това е неизменна част от "работния процес".

Като че ли ти внесе по-забавния стил на правене на материали и самоиронията в „Планета". Как успя да си пробиеш път и патиш ли си от това?

Благодаря ви много за тази оценка! Радвам се, че хората оценяват усилията ми да променя поне доколкото мога стила на телевизията и да внеса малко по-различен, забавен поглед върху нещата. Изключително благодарна съм на ръководството на "Пайнер" и "Планета" за това, че ми гласуваха доверие и ми дадоха възможността да експериментирам с начина на поднасяне на интервютата и цялостния облик на "Дневниците". Много е важно хората, от които зависиш пряко в работата си да оценяват потенциала и възможностите ти и да ти дават възможност да покажеш всичко, на което си способен - в този смисъл аз съм истинска щастливка.

Каква музика слушаш?

Колкото и банално да звучи - абсолютно всякаква, според настроението ми. Харесвам отделни изпълнители и песни от почти всички музикални стилове, но най-любими са ми по-ретро парчетата. Наистина харесвам всичко - от ABBA до Enya.

По твои наблюдения каква е разликата между хората, които слушат такава музика и тези които не?

Няма разлика - просто всеки има право на избор и всеки според вкуса си преценява кой стил музика го кара да се чувства щастлив. Това е все едно да попитаме каква е разликата между хората, които обичат шоколадов сладолед и тези, които обичат ванилов.

Има ли разлика между медийния образ, който се създава около поп-фолк певиците и това какви са те в ежедневието си?

При някои има разлика, при други - не. Повечето се държат по един и същ начин, както пред камерата, така и в ежедневието си.

Имаш ли хоби?

Точно хоби - не. Свободното си време предпочитам да прекарвам вкъщи, с любимия човек, с някоя хубава книга, или филм. Като се замисля, с годините като че ли ставам все по-голям домошар - все по-рядко ми се събира с шумни и големи компании. Незнам защо, може би покрай работата ми съм се наситила на емоциите, които носи нощния живот. Задължително отделям време и за приятелите си, много ги обичам, те са "гръбнака", който ме държи изправена в трудни моменти.

Какво би казала на тези, които твърдят, че поп-фолк певиците се правят по калъп и изглеждат почти еднакво?

Бих казала да слушат тази музика не само с очите, но и с ушите си. "Естественият подбор" го има и тук - колкото и еднакво да изглеждат две певици например, винаги предпочитана ще бъде тази с по-хубавия глас и с по-хубавите песни. Талантът, в крайна сметка, винаги се оказва решаващия фактор за това дали ще "оцелееш" на музикалния небосклон.

Какво е отношението ти към пластичната хирургия?

Положително, бих казала. Като цяло съм привърженик на естествената красота, но смятам, че всеки има правото да се чувства добре в собствената си кожа, независимо по какви начини постига това. Но както с всяко друго нещо, и с това не трябва да се прекалява, за да не се стига до стресиращи резултати. ;)

Какво е усещането да си на турнето на „Планета"?

Страхотна емоция е. Тази година "Планета Дерби 2009" ми беше шестото поред турне и дотолкова съм свикнала с това всяко лято да съм "в движение", че не мога да си представя някоя година да има турне, а аз да не съм част от него. Предполагам, че един ден и това ще се случи, и въпреки, че съм настроена психически за нещо подобно, съм убедена, че ще ми бъде много мъчно.

Кое е най-нестандартното място, на което си взимала интервю?

Оооо, къде ли не! По принцип това е в основата на цялостния облик на "Дневниците" - местата и стила на самите интервюта да са по-щури и да представят изпълнителите в по-необичайна светлина. Най-нестандартното място, на което съм взимала интервю може би е в един хеликоптер над Враца, където бяхме с Джена и Борис Дали през 2008-ма. Имах чувството, че всеки момент ще изхвърчим през "вратата", която беше просто парче плат и която аз лично затворих (или по-точно "залепих" ;), секунди преди да излетим. През цялото време с Джена се бяхме вкопчили в пода, защото просто нямаше вариант да стоим нормално - всичко се тресеше и бучеше на пълни обороти. Голям страх брахме тогава, но пък стана много забавно интервю... :)

Над какво работиш в момента?

В момента съм почти изцяло погълната от подготовката около новия сайт-портал на телевизия "Планета", с който ще зарадваме всички фенове броени дни преди новата 2010.

Имаш ли любими водещи?

Слави Трифонов е моят фаворит, безспорно. Но харесвам стилът на водене и на Диана Найденова от "Челюсти". Боги и Ива от "Денят е прекрасен" също са ми много симпатични.

Караш ли кола? Добър шофьор ли си?

Не, нямам книжка и честно казано не знам дали някога ще се престраша да застана зад волана.

Имаш ли домашен любимец?

Да, през целия ми съзнателен живот сме имали котка вкъщи. В Бургас първо имахме сиамски котарак, сега взехме едно малко рижо коте, истинско копие на Garfield, а тук в София пък си имам друга котка - казва се Ally, порода "street jazz" :)

Склонна ли си да експериментираш с външния си вид?

Да, но донякъде. Не съм от типа жени, които следват сляпо модните тенденции, без да се съобразяват с това дали дадената дреха е подходяща за фигурата им. Изградила съм си свой собствен стил на обличане, в който се чувствам добре.

В екипа ни сме големи почитателки на обувките. Горе-долу колко чифта обувки имаш и кои са любимите ти?

Не са кой знае колко много - не съм ги броила точно, но общо взето имам по десетина чифта обувки за всеки сезон. Някои от тях вече изобщо не нося. Любимите са ми един чифт дънкови обувки на висок ток, които си купих това лято, и с които винаги се чувствам страхотно. Предоставям ви една снимчица с въпросните обувки.

Любима дреха?

Оооо, много ме затруднявате! Страшно много са, според настроението ми се сменят и предпочитанията.

Имаш много интересно име, кажи ни повече за него?

Благодаря ви! Кръстена съм на дядо ми Хубен. Ударението на името ми е на първата сричка, и много се дразня, когато ми го бъркат. Но пък никога не се уморявам да ги поправям! :)

Как ще прекараш предстоящите празници?

За Коледа ще се прибера при семейството си в Бургас, а за Нова година ще съм в Италия - във връзка с проект на Европейския съюз за културен обмен между студенти, изучаващи италиански. Чуждите езици са ми голяма слабост - завършила съм Английска гимназия, след това - Новогръцка филология в СУ, а в момента уча италиански, така че реших да се включа в проекта и за първи път в живота си да посрещна Новата година в чужбина.