С тяхна помощ ще заситите организма с полезни вещества и витамини. Освен това, ще се справите и с пролетната умора.

Кориандър

Кориандърът е богат източник на хранителни вещества. Може да бъде намерен пресен в началото на пролетта. Може да се използва като добавка към ястия с ориз, макаронени салати, салца и гуакамоле. Съхранява се по същия начин като мизуната или потопен в чаша с вода, която се сменя всеки ден.

Манго

Една чаша нарязано манго съдържа 107 калории и 3 грама фибри, както и множество витамини и минерали. То е източник на антиоксиданти, витамини А, С, Е, В6, К и калий. Мангото е отличен помощник в борбата с високото кръвно, както и за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания.

Ревен

Консумират се само стъблата. Листата не бива да се ядат, тъй като са с високо съдържание на на токсична оксалова киселина. Ревенът е кисел на вкус и би могъл да се хапва в комбинация с нещо сладко

Рукола

Половин чаша рукола има само 2 калории, но съдържа много витамини като А, С, К и фолат. Богата е на антиоксиданта лутеин, който поддържа здрави кожата, сърцето и очите. Може да я използвате под формата на салата или като добавка към супи, картофи, пици или други тестени изделия.

Магданоз

1 с.л. магданоз съдържа едва 1 калория, но също така и 75% от препоръчваната дневна доза на витамин К. Източник е също така на витамини А и С, фолиева киселина, калий, желязо и калций. Известен е със свойствата си на афродизиак, а също и с това, че избавя от лошия дъх