Студените дни се задават на хоризонта и повечето от нас ще си имат взимане даване с дежурните 2-3 зимни килограма. Някои качваме предимно на дупето и бедрата, докато други понатрупват в зоната на корема.

Момичета, няма страшно! Решение на проблема винаги се намира и ние ще помагаме с каквото можем. Ще ви запознаем с храните, които са най-верните приятели на тънката талия.

Кафяв ориз

Кафявият ориз премахва шлаките и една от най-засищащите храни. Можете да се подложите на един оризов ден, в който храната ви да се сведе до 200гр. сварен кафяв ориз без сол, разделен на малки порции. Смесете го с настъргана ябълка. Пийте само минерална вода и чай, подсладен с лъжичка мед.

Зелен чай

За него е писано и говорено много. Същински елексир за отслабване. Пийте по една чаша сутрин, обед и вечер.

Мента

Тя е известна със свойството си да успокоява и лекува, както и да подобрява храносмилането. Пийте чаша ментов чай всеки ден и ще се сдобиете и с по-чиста кожа.

Бадеми

Пълни са с Витамин Е и протеини и на всичкото отгоре имат високо съдържание на фибри, което подобрява храносмилането и засища за по-дълго време.

Зеленолистни зеленчуци

На всяко хранене включвайте и порция зелена салата, салата от спанак или маруля. Те са с изключително ниско съдържание на калории и са пълни с различни витамини и минерали. Най-хубавото е, че от тях не се подува корема, както при консумация на други зеленчуци.

Избягвайте солта

Тя задържа течности в организма, вследствие на което се подувате.

Ябълков оцет

Ако искате да направите бърза детоксикация на организма си, прибавяйте по няколко капки ябълков оцет във всяко ястие и салата.

Сушени плодове

Баластните вещества, пектинът и плодовите киселини стимулират храносмилането.

Ананас

С него можете да заситите и най-вълчия глад. Освен това, той съдържа ензими, които спомагат за усвояването на трудносмилаемите субстанции, което пък изисква доста енергия и съответно горене на повече калории.

Ванилия

Нейният аромат прогонва глада за сладко. Това се дължи на факта, че ванилията стимулира отделянето на хормона на щастието серотонин. Можете да ароматизирате и дома си с масло от ванилия.