Автор
Woman.bg

Храни, които ще решат всичките ти женски проблеми

За всяка от нас периодът на цикъла не е приятен, а придръжаващите го болки са в състояние да вгорчат и най-хубавите моменти. Представяме ти няколко храни, които ще ти помогнат да се справиш с проблемите, с които всяка жена се сблъсква!

При болки по време на цикъл: Въпреки, че ще чувстваш непреодолим глад за въглехидрати, заложи на пълнозърнести продукти, зеленчуци и ядки, които намаляват нивото на естрогена в кръвта и по този начин облекчават болката

При проблеми с храносмилането: Кисело мляко, папая, семена чиа. Тези храни съдържат в себе си пробиотици, които ще помогнат на храносмилането ти да функционира нормално.

5 необичайни алтернативи на кафето

При стрес и депресия: Риба, аспержи и боровинки. Вече си чувала за огромното положително въздействие, което боровинките иамт върху организма ти, а според ново британско проучване витамин C, който те съдържат, намалява чувството на безпокойство и параноя, а Омега 3 киселините в рибата контролират нивата на адреналина в кръвта.

При безсъние: Портокали, ананас и банани. Тези плодове ще увеличат нивото на мелатонин - хормонът, който е отговорен за контрола над съня ти.