Социалните мрежи вече са обхванали цялото пространство извън компютрите. Те са навсякъде – в сувенирите, в дрехите...

Хората си правят татуировки със символа „Like” и с изображението на фотоапарат, представляващо иконката на Instagram. Наскоро тази тенденция обхвана и туристическия бизнес.

В центъра на Сидни отвори врати Instagram-хотелът 1888 Hotel, който предлага безплатен престой на автора на най-креативната снимка, публикувана в едноименния сайт. Интериорът на хотела предразполага към снимане. Пететажна сграда с разноцветни мебели, деветдесет стаи, които не си приличат изобщо една на друга, големи прозорци, пропускащи достатъчно светлина дори и за най-неуките фотографи. А на рецепцията има компютър, на който се транслира инстаграм-лентата на всички снимки с таг 1888 Hotel. Така че конкурентите могат да следят появата на трудовете на противниците си.

Четете още: Най-малкият хотел в света

Гостите на хотела с удоволствие участват в конкурса, снимайки интериора и себе си във всички огледала. Особено популярна е празната рамка, в която са се „увековечили“ много от посетителите.

Четете още: 3 прекрасни скалисти града



Ако не изпускате фотоапарата от ръцете си от ужас, че поредното ви приключение няма да бъде публикувано в Twitter, Sol Wave House в Майорка е точно за вас. Испанският „социален“ хотел приема с широки обятия всички туитърохолици. Ползвайки специално приложение, можете да общувате с други гости – да пратите виртуална целувка, да почерпите един коктейл или да поканите някого на вечеря. Чрез Twitter лесно можете също така да си поръчате храна с доставка до стаята или да помолите да ви напълнят мини-бара.

Разбира се в хотела има много детайли в синьо – цвета на популярната социална мрежа.