Автор
Woman.bg

Хотели, разположени високо в планината – II част

Продължение...

Много от най-известните курорти се намират високо в планините.

Нека видим заедно кои са най-добрите хотели, разположени много над морското равнище.

Vigilius Mountain Resort - южната част на Тирол, Италия

На територията на хотела няма коли, цените са напълно приемливи, а самият хотел отговаря на стандартите за "зелени" технологии. Посетителите могат да се потопят в горещите извори, да се разходят из чистата гора, а близо до хотела има и църква. Понякога вечерята в хотела се готви във фурна, която е на повече от 100 години.

Четете още: Най-опасната пътека в света – Ел Каминито дел Рей

Salto Chico Lodge - Патагония, Чили

От хотела може да се направи екскурзия до Национален парк Торес дел Пайне, да се поязди кон (хотелът разполага със собствена конюшня), да се посети Естансия.

Altapura - Вал Торенс, Франция

Този хотел се намира в един от най-известните ски курорти Altapura. Посетителите могат да се пробват в екстремно шофиране в снега, да се спуснат по най-дългото трасе в Европа за шейни или да опитат парапланеризъм.

Badrutts Palace Hotel - Сейнт Мориц, Швейцария

От хотела се разкрива великолепна гледка към езерото Сейнт Мориц. Мястото привлича богати хора, известни личности, членове на кралски семейства. Това е един от най-популярните и известни ски курорти.

Fairmont Tremblant - Мон Тремблан, Квебек, Канада

Смайващата природа по тези места едва ли може да остави някого безразличен. През лятото можете да се разходите през зелената гора, да се насладите на пъстрата красота през есента или да видите цялата прелест на заснежената планина през зимата. През зимата можете да се повозите на шейна с кучешки впряг, а през лятото можете да опитате рафтинг или катерене.

Четете още: Каменната крепост Сигирия