През 2014 година на синия дървен Кон хората ще прекъсват старите си връзки и незабавно ще заформят нови.

Не се знае обаче дали новите контакти ще са по-здрави или полезни от предишните. Не е изключено също така след „консумиране“ на благата, които можете да получите от новото, да се върнете към старото, което сякаш е било оставено в миналото.

Освен това през 2014 година ще се образуват неочаквани съюзи между зодиакални знаци, които поради различия в съдбите и характерите по принцип се стараят да стоят настрани едни от други. Междувременно хора (зодии), които винаги са се разбирали добре, ще изгубят временно хармонията си.

Конят е толкова импулсивен, че от него може да се очакват всякакви изненади. Не се учудвайте, ако хора, които преди са били безразлични към вас или са ви пречили, изведнъж започнат да ви помагат. Възможно е и вие самите да се почувствате привлечени като с магнит към личности, които преди са ви дразнили.

В тази статия ще ви разкажем какви влечения и антипатии ще има между зодиите през 2014 година.

Напомняме, че за „чисти“ зодии се смятат хората, родени от 1-во до 18-о число от месеца. Останалите са повлияни от предходния или следващия зодиакален знак, както като личностна характеристика, така и като съдба.

Овен (21 март – 20 април)



През 2014 година Овните трябва да дружат с Телци и Деви. Именно представителите на този знак ще ви помогнат да получите някакви материални блага и ще ви спрат от необмислени и разрушителни за вас постъпки. Очаква ви плодотворно сътрудничество с Козирози, с някои от тях може дори да се радвате на взаимна любов.

Но се въздържайте от контакти с Лъвове, те или ще ви подтикнат към семейни конфликти, или ще станат обект на несподелена любов. Ако търсите приключения прези 2014 година, придържайте се към „земните“ зодии.

Телец (21 април – 20 май)



През 2014 година Телците могат да направят страхотен делови екип с Деви и Раци. Ако обаче първите се отзоват веднага за реализация на грандиозните ви замисли, вторите ще трябва да ги измъквате от някакви неприятности. Но благодарността на Раците ще е безгранична.

Възможно е любовта да ви потърси в облика на чаровни Близнаци. Ако сърцето ви е още свободно, просто ще хлътнете до уши и ще се хвърлите с главата напред в новата страстна връзка. Много е вероятно тя да започне по време на пътуване.

Близнаци (21 май – 21 юни)



През 2014 година Стрелците ще подкрепят активно Близнаците. Именно Стрелците ще ви предложат добра работа или интересни пътешествия. Във втория случай обаче ще е добре да си потърсите по-надеждни спътници – иначе можете да направите много глупости.

Препоръчваме ви да се сприятелите с някой уравновесен Рак – ще имате нужда от неговите сдържаност и мъдрост през тази година. Отбягвайте общуване със Скорпиони – те ще ви забъркат в неприятни ситуации.

Рак (22 юни – 22 юли)



През 2014 година Ракът ще има нужда да се грижи за някого. На фона на чуждите неуспехи и провали ще се чувствате много по-добри и значими, а самооценката ви ще се повиши. Подобен „инструмент“ за повдигане на жизнения ви тонус могат да бъдат Близнаци и Скорпиони. Най-важното е да не се ангажирате твърде сериозно с проблемите им.

Любовта може да ви сполети с Лъв или Водолей. Но отбягвайте Стрелците – както в деловата, така и в дружеската сфера. Представителите на този знак ще повлияят зле на работата ви и на психологичното ви състояние.

Лъв (23 юли – 22 август)



През 2014 година Лъвовете е най-добре да стоят далеч от своите братя по зодия, както и от Овните и Стрелците. Колкото по-малко общувате с тях, толкова по-спокойно ще протече за вас годината. За сметка на това с Риби и Водолеи ви очаква не само искрено приятелство, но и съвместен делови проект, който ще е печеливш за всички участници в него.

Впрочем вие буквално ще се влюбите в представител на знака Риби. Ще сте в добри отношения и с Везни и Раци – за един от последните ще се окажете истински спасител или източник на вдъхновение, което също може да доведе до любовна връзка.

Дева (23 август – 22 септември)



През 2014 година Девите могат да се сприятелят с Овни, а тази дружба евентуално ще прерасне и в нещо повече. Но най-вероятно всичко ще приключи, след като Конят даде пълната свобода на Овена.

В деловата сфера плодотворно сътрудничество ще постигнете с Телци – ще започнете някакъв проект, от който всеки ще получи желаното, независимо дали са пари или повишение. Отбягвайте Везни – техните съмнения ще ви накарат да се откажете от неща, които ще са във ваша полза. И не спорете с Козирози, иначе ще ви „спрат кранчето“ за важно за вас начинание.

Везни (23 септември – 22 октомври)



През 2014 година Везните трябва да се навъртат покрай Телци и Козирози – точно те ще ви помогнат да получите допълнителни блага и ще дадат превес на ваша страна в спорни въпроси. Любовта може да ви сполети в облика на загадъчна Риба – ако се запасите с търпение, ще постигнете здрава връзка с този човек.

Отбягвайте Деви. Те няма да ви сторят нищо лошо, но просто ще ви обвинят за неуспехите си или ще ви обременят със собствените си задължения. Впрочем вие също ще им причините неприятности.

Скорпион (23 октомври – 21 ноември)



През 2014 година Скорпионите ги очаква тясно взаимодействие с Раци. От представителите на този знак ще получите търсеното съдействие и дори някакви „тайни“ знания. Нещо повече – Раците ще ви подпомогнат материално и ще ви помогнат да се адаптирате на ново място.

Страстта може да ви свърже с много знаци, но любовта най-вероятно ще е благополучна с ваш събрат по зодия или с Водолей. Пазете се от Козирози – те ще ви „стъпчат“, без дори да забележат вашите терзания и финансови проблеми.

Стрелец (22 ноември – 21 декември)



През 2014 година Стрелците трябва да се въздържат от общуване с хора, които са изцяло под тяхно влияние и не могат да кажат „не“. Иначе можете да станете причина за неприятности за Раци и да забъркате Близнаци в съмнително начинание. При това ще се ръководите изцяло от най-благородни подбуди.

За сметка на това с Телци и Козирози всякакъв род взаимоотношения ще са добре дошли. Представителите на тези знаци ще споделят с вас финансовия си успех, ще обуздаят ирационалните ви пориви и ще ви помогнат да решите проблемите си с роднините. Нещо повече – новата ви любов тази година може да е Телец или Козирог.

Козирог (22 декември – 19 януари)



През 2014 година Козирозите ще взаимодействат тясно буквално с всички зодиакални знаци. Но върху всичките тези хора ще имате или положително, или отрицателно влияние. Бъдете внимателни със Скорпиони и Раци – може случайно да разрушите нещо, което са изграждали с години. Пазете се от Близнаци – с приказки могат да ви склонят да се впуснете в съмнителна авантюра.

С Овен ще съставите ефективен екип – ще обедините усилията си за създаването на нещо дълготрайно и изгодно. Възможно е да стигнете и до „служебен романс“, но е по-вероятно любовта да ви привлече към Телец.

Водолей (20 януари – 18 февруари)



На Водолеите през 2014 година им предстои тясно взаимодействие с Лъвове и Риби. Любовни тръпки могат да възникнат със Скорпиони или „събратя“ по знак. Не е изключено да стигнете до избор между двете възможности и да изберете онази, която ви предлага по-удобно общуване.

Проблеми ще ви донесат Близнаците – непредсказуемите им постъпки могат да ви причинят затруднения, непредвидени разходи и промяна в начина ви на живот или бита. Стойте далеч и от Овни – те ще ви отдалечат от обкръжението, с което сте свикнали.

Риби (19 февруари – 20 март)



През 2014 година Рибите ще могат да реализират успешно проектите си с подкрепата на Водолеи и Лъвове. Важно влияние ще имат и Козирозите – те ще вземат страна в някакво сериозно решение и ще ви помогнат да достигнете едно ново ниво в кариерата си.

Ако не ви плашат брачните планове на Везните, можете да започнете дълга и перспективна любовна връзка с представител на този знак. С Лъв обаче ви очаква страстна, кратка и нещастна любов. Впрочем ще имате доста Лъвове покрай себе си – онези от вашия пол ще изиграят съществена роля в работата ви, а „лъвиците“ ще повлияят на личния ви живот.

Четете още: Хороскоп на късмета за 2014