Автор
Woman.bg

Хомеопатия, фитотерапия и етерични масла, меката медицина идва в помощ на жените в менопаузата

За щастие съществуват натурални методи, позволяващи ни да преминем с финес през този преломен период, като избягваме хормоналните терапии и не само.

#Сега е моментът

Реакциите на тялото към хормоналните промени са толкова различни, колкото и самите жени. Всеки случай на менопауза е индивидуален – някои от нас могат да развият малки или почти никакви симптоми, докато други изпитват множество физически и психически прояви, характерни за съответния климакс. Важно е да се отбележи, че признаците могат да се появяват и да си отиват в продължителен период от време.


Средната възраст е около 51 г, но много трудно могат да се предскажат симптомите кога една жена ще влезе в менопауза. Възрастта на която момичетата започват менструалния цикъл няма нищо общо с възрастта при която ще настъпи менопаузата. Повечето жени достигат менопаузата на възраст 45-55, но тя може да се появи и по-рано (на 30-40 години) или на 60 годишна възраст.


Zoom върху алтернативните решения, представени от билковата медицина.


#Фитотерапия за повече удоволствие

Всеизвестно е, че жените, навлизащи в менопауза губят желание за секс. Ситуация, която до преди няколко години смятахме за необратима, поради резкия спад на либидото и хормонален дисбаланс, но която намира своето решение благодарение на билковата медицина. През последните няколко десетилетия официалната медицина започва да обръща повече внимание на природолечението, признавайки характерните за нея практики. Същата тази изтъква качествата на женшен, целина, джинджифил или мака семе, като либидо-бустери. Да, вместо да инжектирате хормони в тялото си, тези растения ще възстановят нивата на вещества в тялото по естествен начин. Дали ще ги приготвите в чай или билкова тинктура, няма значение. Ефектът ще бъде положителен.


#Хомеопатия срещу красиво-неприятните вълни

Топлите вълни са, може би за повечето от нас, най-неприятният симптом, характерен за периода на климакс. Хомеопатията, комбинирана с акупунктура е идеална комбинация от грижи, осигуряващи спокойствие и вътрешен комфорт. Тъй като искаме най-доброто за себе си, допитахме се до някои от големите имена в съвременната медицина, които единодушно ни препоръчаха Ремифемин.


Това е билково лекарство, без хормони, със специален течен екстракт от коренище на гроздовидна цимицифуга (Black Cohosh), което успокоява (без да притъпява) симптомите на менопауза. Ремифемин е подходящ и при физически и психически прояви на менопауза като внезапни силни изпотявания, смущения в съня, нервност и нежелани реакции без странични ефекти върху здравето.


#Ароматът на хубавия живот е смесица от ухания, завладяващи сетивата

Есенциалните олиа и етеричните масла ще доведат до бързо подобряване на вашето здраве. Те допринасят за възстановяването на вътрешния баланс, добрия сън и не на последно място емоционалното равновесие, което по време на менопауза е сюжет на много проблеми. Градински чай, маточина, лайка и/или босилек са в основата на тази алтернативна медицина, благодарение на характерните за тях успокояващи свойства. Освен това, етеричните масла са чудесен метод и за красива кожа.


#Добра храна, по-добър живот

Чрез здравословно хранене ще можем да подготвим тялото си за периода на климакс. За тази цел е необходимо да привилегироваме прясната и чиста храна, богата на витамини и минерали, фибри и калций. Замислете се и постепенно включвайте продукти, като бяло месо, риба, млечни продукти, плодове и зеленчуци в редовното Ви меню. Успоредно с това е препоръчително да намалите приема на захар, сол, алкохол и мазнини.


#Винаги активна

Ако спортът е полезен за здравето на всеки и на всяка възраст, държим да поясним, че е той е изключително важен за тези от нас, които навлизат в разцвета на 40 години. Ключов период, когато е редно да развием и поддържаме стегната своята мускулатура, защото при навлизането в менопауза, мускулите се отпускат. Стопяват. Затова дисциплини като плуване, каране на колело, гимнастика, йога и пилатес за чудесни методи за редовна физическа дейност.


Дами, искрено и лично Ви съветвема да се консултирате с лекар, който ще Ви подкрепи с разбиране и професионализъм. Повечето от нас се страхуват да говорят по темата, поради ред причини, сред които стресът, безпокойството, неизвестността оказват огромно влияние на женската психика. Дали ще посетите личния си лекар или вашия генеколог, той или тя, ще ви посъветва правилно. В случай, че искате да се обърнете към друг специалист, потърсете натуропевт, който ще Ви представи нови лечебни решения.

Повече за продукта четете на: www.remifemin.bg