Есенната колекция H&M Studio 2014 бе представена в София, едва няколко месеца след световния й дебют в рамките на модната седмица в Париж през февруари.

Поводът събра в новия шоурум на шведската модна марка в София стилисти, редактори и журналисти, модни блогъри и известни личности. Гостите имаха възможността първи да се докоснат до колекцията и да се насладят на бохемския й стил на фона на музиката на DJ Vajarov.

H&M Studio е новото име на дамската колекция, представяща водещите модни тенденции за сезона. За есента на 2014 предложенията на марката улавят игривия и изтънчен дух на съвременната жена.

Сред ключовите предложения се нареждат рокля тип комбинезон, панталон с драперии, пилотско яке и палто с изкуствена кожа с косъм, а използваните материи са шифон, кожа, кадифе и фин кашмир. Цялата колекция е издържана във водещите цветове за есенния сезон – черно, тъмносиньо, бежово и каки.

Освен H&M Studio, в шоурума бе представена и основната колекция за мъже за есента. Стилът пресъздава по един съвременен начин британската субкултура, съчетавайки парижки шик, лондонско самочувствие и нюйоркски блясък. Сред моделите, които най-много впечатлиха гостите на събитието, бяха удълженото пилотско яке, пуловер с обла яка и елегантен спортен панталон.