H&M си партнира за първи път с модната икона Сара Джесика Паркър по повод ежегодния бал на Института по костюмите в Музея на изкуството „Метрополитън“, известен също като Met Gala. Освен уникалната рокля за актрисата, дизайнерският екип на H&M създаде модели за още някои от специалните гости – Ванеса Хъджънс, Джанел Моне, Бенкс и Одел Бекман Джуниър.

Вдъхновени от темата тази година „China: Through the Looking Glass“, дизайнерският екип на H&M създаде уникалните модели съвместно с всеки един от избраните гости. При изработката дизайнерите се фокусират изцяло върху личния стил и изразяват индивидуалността им с различни декоративни елементи като мъниста, бродерии и плисета, напомнящи ветрило.

Четете още: Коя е най-добре облечената звезда на Met Gala 2015?

„За H&M бе голяма чест и удоволствие да вземе участие в едно от най-престижните модни събития на годината. Всяка една от нашите специално създадени рокли улавя настроението на бала и представя забавната страна на модата, така важна за H&M“, споделя Пернила Волфарт, която ръководи отдела по дизайн.

„Музиката и модата вървят ръка за ръка. Ето защо за мен беше чест да си партнирам с приятелите си от H&M за създаването на уникална визия, която перфектно представя стила ми“, каза певицата Джанел Моне.

„За мен бе истинско удоволствие да работя с H&M и да имам възможността да нося модел, изработен за мен от специални материи с така високо качество“, коментира спортистът Оудел Бекман Джуниър.

H&M имаше възможността да работи със Сара Джесика Паркър, известна като едно от най-влиятелните лица в съвременната мода и един от членовете на комитета на Института по костюмите за 2015 г. Сара Джесика бе с черна копринена рокля с едно рамо и наметало с бродерия от макове, чийто дизайн създаде заедно с екипа на H&M. Роклята включва и специален пачуърк елемент от по-устойчиви материи и бродерии, демонстриращ визията на H&M да създава устойчива мода.

„Да видиш реализирани едни от най-интересните си идеи е изключителна възможност. Беше страхотно да си партнирам с H&M за дизайна на уникална рокля, която отразява характера и великолепието на това събитие“, сподели Сара Джесика Паркър.

Гости на Met Gala 2015, избрали уникални модели от H&M:

Сара Джесика Паркър бе с черна копринена рокля, създадена съвместно с H&M, с драпирана наметка и бродирани макове.

Актрисата и певица Ванеса Хъджънс носи пурпурна плисирана рокля до коляното, обсипана с кристали Swarovski.

Певицата Джанел Моне избра уникално създаден H&M костюм, съставен от наметало с висока яка, скъсен топ и пола до коляното.

Певицата Бенкс бе с вталена рокля с паднали рамене в страстно китайско червено.