До ден днешен няма сезон, в който гримът в неутрални nude-оттенъци, подчертаващ естествената красота, да не е на мода. Това лято „невидимият“ грим също ще е хит.

Този грим ни позволява да бъдем такива, каквито сме и да представим природната си красота в най-добрата й светлина. Nude-гримът стои напълно естествено, сякаш изобщо не сте слагали грим. Всеки сезон на мода излизат най-различни цветове, комбинации и акценти, но nude-образът неизменно остава актуален.

Четете още: Нежен ежедневен грим (видео)

Nude-гримът е бил особено популярен през 40-те години – по военно време дори най-изтънчените светски дами предпочитали да не се открояват с тежък грим. По-късно липсата на ярки акценти в грима от принудителна мярка се превърнала в търсен ефект – кремавите, бежови и нежно-розови оттенъци неизменно правили жените да изглеждат естествено красиви.

Dries Van Noten, пролет-лято 2014

Това ни доказват година след година манекенките на седмиците на модата. През сезона пролет-лято 2014 г. любовта си към nude-грима демонстрираха марки като Balmain, Calvin Klein, Alexander Wang, Dries Van Noten и Christopher Kane, залагайки на „невидимия“ грим, идеалния цвят на кожата и красиво очертаните вежди. За да си направите такъв грим, първо нанесете овлажняващо средство на кожата (върху него фон-дьо-тенът ще легне по-равномерно и ще се задържи по-дълго). После използвайте база за грим, която да накара кожата ви да изглежда по-свежа и здрава. Светлоотразяващите частици в състава на основата или фон-дьо-тена също са уместни в nude-грима и ще придадат на кожата естествено сияние. Можете да го подчертаете и с хайлайтер, нанесен на скулите.

Dolce&Gabbana

На ревютата на някои марки – например Dolce&Gabbana, Michael Kors и Donna Karan – гримът в стил nude беше допълнен от ефект на загар. Той ще стои естествено, ако ползвате руж в топли оттенъци или бронзираща пудра, разпределена на лек слой по кожата на лицето.

Ако обичате акцентът да пада върху устните ви, обърнете внимание на матовите червила. Цветът трябва да варира от телесен до бледо-розов. Телесното червило обаче трябва да е внимателно подбрано, за да се съчетава хармонично с цвета на кожата ви.

Не си представяте да излезете от вкъщи без спирала и очна линия? Направете лека интерпретация в nude-стил – сложете удължаваща миглите спирала в тъмнокафяв цвят и очертайте контура на горния клепач със светъл молив за очи. За да изглежда образът ви идеално, направете си и маникюр в прасковен цвят.