Със сигурност няма да ви кажем нещо ново, но искаме поне да ви подсетим, че хигиената в козметичната ни рутина е от изключително значение.

Редовното почистване на четките и инструментите, с които нанасяме различни продукти е изключително определящо за цялостния вид както на грима ви, така и на лицето.

Четки за грим

Всички апликатори, четки за руж, сенки и червило, независимо дали са от естествен или изкуствен косъм, трябва да се почистват редовно. В противен случай ще създадете дом за различни бактерии, които директно ще нанасяте върху лицето си с даден продукт.

Освен това, ако редовно хигиенизирате инструментите от този тип, ще ви бъде по-лесно да нанасяте различните гримове и козметични продукти.

Четете още: Видео-урок – Golden Glam

Спирала за мигли

Четката на вашата спирала за мигли е сред местата, на които най-бързо се развиват бактерии. Проблемът е, че въпросната четка има директен контакт с очите и той често е ежедневен. За да избегнете неблагоприятно влияние, сменяйте спиралата си за мигли на всеки три месеца.

Четки за коса

В салоните за красота почистват четките за коса и гребените всеки ден, но замисляли ли сте се за вашата? Кога последно я почистихте?

Натрупването на паднала коса, мъртва кожа и част от естествените масла, които скалпът отделя, създават изключително благоприятна среда за „завъждане“ на бактерии.

Четете още: Перфектно нанесена очна линия (видео)