Хари Потър отново ще ни радва с интригуващите си приключения.

Осмата книга от поредицата на Джоан Роулинг е "Хари Потър и прокълнатото дете“. Ето и всички подробности, с които сме запознати до момента:

Джоан Роулинг сподели, че ръкописът за пиесата, която ще бъде изиграна в Лондон "Хари Потър и прокълнатото дете“ ще бъде публикуван в книга това лято. Историята в нея улавя 19 години след Битката за Хогуортс и проследява развитието на децата на Хари Потър, които започват обучението си в училището за магьосници. В официалния сайт http://www.pottermore.com Джоан Роулинг пише:

"Винаги е трудно да си Хари Потър. Сега той работи в Министерството на магията и има три деца, които тепърва се запознават с магичния свят в Хогуортс. Единият от синовете на Потър се казва Албус Сивиръс и е главно действащо лице в книгата. То е "прокълнатото дете“. Бащата и синът преживяват много и накрая разбират, че опасността дебне от най-неочаквани места.“

Албус Сивиръс е кръстен на двама герои – Дъмбълдор и проф.Снейп. Той се появява за първи път в "Хари Потър и даровете на смъртта" на добре познатия ни перон 9 и ¾. Той е средното дете на Хари Потър и Джини Уизли. Албус има брат и сестра – Джеймс Сириус и Лили Луна.

Всъщност ръкописът за пиесата е дело на Джак Торн, но е базиран върху история, написана от него, Роулинг и Джон Тифани.

Книгата ще бъде бъде разпространена след световната премиера на пиесата "Хари Потър и прокълнатото дете“, която ще се състои на 30-ти юли. Точно един ден преди рождения ден на Хари Потър.

А може би съвсем скоро ще очакваме и филм по книгата.