Афродизиаците са храни и напитки, които засилват сексуалните ни желания. Модата, оказва се, също може да бъде афродизиак, сочи проучване на международната платформа за електронна търговия Kaymu.

Интересно е, че дамите са по-податливи за въздействието на модните афродизиаци. Според тях нежният пол е привличан, на първо място, от мъжките аксесоари: часовник, копчета за ръкавели, вратовръзка, очила.

Четете още: За или против секса на работното място?

59% от анкетираните жени, заявяват, че именно аксесоарите влияят върху първото им впечатление за мъжа. Защо именно те? Според специалистите тези предмети са синоними на благосъстояние, власт и пари, а жената е устроена да търси закрилата на мъжа.

Но защо са афродизиак елементите от бизнес облеклото? Защото немалък процент от дамите имат сексуални фантазии, свързани с работното място.

Четете още: Езикът на тялото издава желанията

В подкрепа на тази теза е и статистиката, че 31% от жените възприемат като моден афродизиак мъжкия костюм - като символ на репутация, престиж, сигурност, - както и униформата.

Четете още: Секс – за какво мечтаят мъжете?

Едва 10% от анкетираните, са привлечени от спортно-елегантното облекло. Този начин на обличане препраща към нестандартни сексуални отношения. Харесват ги по-разкрепостените, които не се подчиняват на задръжки и са готови да експериментират.

Източник: bulevard.bg