Разгледайте собствените си нокти, отделяйки особено внимание на естествената им форма по природа - онази част от нокътя, която не излиза извън дължината на пръста.

Правоъгълни нокти

Вие просто не можете да подминете нищо ново, независимо дали става въпрос за парфюм, козметичен продукт или пък екзотична рецепта. Непременно ще ви се иска да го пробвате и да го направите внимателно и с вкус. По природа сте оптимистка и се наслаждавате на живота практически постоянно. Вие умеете да си правите изводи и да си взимате поука от всичко, което се случва около вас. Ако си поставите някаква цел, най-вероятно ще я постигнете. Неблагоприятните условия могат само да ви забавят по пътя ви към нея, но не и да ви спрат.

Трапецовидни нокти

Не сте свикнали да се съмнявате в силите си и едва ли бихте допуснали мисълта, че нещо не ви е наред. Вие изпитвате силна нужда да получите признание от околните и затова реагирате много остро на критиката, особено ако касае външния ви вид. Сред вашите несъмнени плюсове са динамичността, енергичността и умението да се информирате – вие винаги сте в течение на събитията от различен мащаб, независимо дали става въпрос за правителството на страната или броя на обожателите на съседката ви от третия етаж.

Квадратни нокти

Дори да изглеждате като истинска дама – изискана, фина и крехка, знайте, че дълбоко в душата си непременно ще намерите сили да се справите с възникнала трудна ситуация. Вие сте изключително здравомислещ човек и се отличавате с душевна уравновесеност и вътрешен мир. Цените крайно високо независимостта си и старателно отбранявате личното си пространство от околните.

Кръгли нокти

Вие имате дарба като архитект, но сред творбите ви преобладават въздушните кули и пясъчните замъци. Понякога сте твърде мечтателни и сантиментални. Понякога ви измъчва неосъзнато чувство за вина – тъй като обръщате внимание на другите хора и разбирате, че живеете много по-добре от тях. Никой не би могъл да ви нарече безпристрастен критик – вашето мнение се ръководи най-вече от пристрастията ви, а не от обективните факти.

Ветрилообразни нокти

Ако ноктите ви имат форма, подобна на отворено ветрило (основата е доста по-тясна от върховете) – вие сте хиперчувствителни и раними. Ранимата ви душа и ярко изразеното ви чувство за справедливост не ви оставят да живеете спокойно. Непрекъснато се замисляте върху екзистенциални въпроси като “Кой съм всъщност?”, “Защо съм на този свят?”. Отговорите на тези въпроси ви вълнуват не по-малко от кариерата на съпруга ви, датите на разпродажбите и местата за паркиране. Въпреки това никой не би ви нарекъл “философ-мислител”, твърде активни и динамични сте.