Според психолозите формата на лицето и специфичните му черти издават какъв е характерът на човек.

След дългогодишни изследвания и разработки, специалистите са определили 7 различни типажа, всеки от които със своите отличителни белези.

Водач

Водачите имат кръгло лице, меки черти и дълбок поглед, издаващ мъдрост. Заболените рамене също са характерен белег. Тези хора се отличават с широкия си мироглед, толерантност, емоционална интелигентност и силен дух. Те сякаш са живели десетки минали животи и са натрупали опит, с който превъзхождат всички останали. Често са лидери в обществото.

Това са хора на мисълта и морала, на чистите отношения и добротата. Макар и понякога да имат остър език, зад тежките думи се крие единствено справедливо отношение.

Занаятчия

Занаятчиите притежават един невероятно спокоен, изразителен и дълбок поглед, като врата към многопластовата им душа, като портал към тайнствените им вътрешни светове.

Хора, които винаги правят силно впечатление на околните. Притежават необяснима харизма и чар, който действа като магнит. Талантливи и много остроумни личности, носещи във вените си онова, което някои наричат Х-фактор, а ние – магия!

* Наоми Кембъл

* Мерилин Монро

Войник

Четете още: Хороскоп за верността на мъжете

Войниците изглеждат силни, жилави, с груби черти и твърд поглед, който сякаш казва: „Стиска ли ти да го направиш с мен?“ Тези хора са изключително темпераментни. В тях бушуват разтърсващи емоции, дълбоки мисли разкъсват душата им на хиляди парчета. От всичко на света най-много мразят пасивността.

Те са крайни, будни и не търпят примирение. Опърничавият им нрав не им позволява да бъдат слаби и нерешителни. Трудно се живее с войниците, но пък ако не срещнеш поне един такъв през живота си, то значи нищо не си видял от него.

* Салма Хайек

Гений

Гениите имат много интелигентно излъчване, което буди респект в останалите. Не обичат да говорят много, нито хвърлят празни думи на вятъра. Изключително обрани и уравновесени личности. Те отлично осъзнават своето превъзходство и не парадират с него, просто слушат и наблюдават. Да, те знаят как да слушат и попиват важните неща с всяка фибра на тялото си.

Комик

Комиците се познават по необичайно големите си черти на лицето, които понякога дори наподобяват анимационни образи. Погледът им е игрив, издаващ веселост и добронамереност. Това са изключително позитивни личности, приятна компания и отлични приятели. Те обичат да говорят много, смеят се шумно и заразяват с добро настроение.

* Майли Сайръс

* Марая Кери

Свещеник

Свещениците имат бадемовидно лице, котешки очи и проницателен поглед. Основната движеща сила в живота им е стремежът да правят неща по-добре от останалите. Те са родени, за да бъдат лидери, но понякога залитат във фанатизъм в този си копнеж. Не търпят критики и хич не обичат да ги поучават. Много горди, дори прекалено, самоуверени, решителни и свръх амбициозни, пишат от blitzbg.info

* Опра Уинфри

* Барак Обама

Кралска особа

Четете още: Как се сърдят различните зодии

Кралските особи имат широка, добре изразена челюст. Лицето им разкрива самоувереност, суровост и мъжество, сякаш казва: „Аз отлично знам какво правя!“ Това са доста непоколебими хора, които понякога изглеждат твърде мрачни и строги. Истината е, че са точно такива. Властни личности, които не позволяват някой да им диктува правилата в живота.

* Саймън Коуел