Гуен Стефани е модна икона, любяща съпруга, успешна бизнес дама и една от най-стилните известни личности, които с удоволствие следим. Нейните стрийт визии са оригинални и модерни.

45-годишната поп звезда има уникален моден стил, който е смесица межди пънк и ретро класика.

Ето какво сподели Гуен в скорошно интервю за най-голямото си модно вдъхновение: „Мисля, че най-голямо влияние върху моя стил оказаха старите филми. Баща ми беше фен на Хичкок, а и покрай него открих звезди като Мерилин Монро и Джеймс Дийн. Може би затова уважавам ретро стила. Мисля, че майка ми също ми е повлияла най-вече, защото обичах да нося дрехите ѝ.“

Любимите цветове на Гуен определно са бяло, черно, сиво и червено. Тя често бива засичана със слънчеви очила с дебела рамка в тези цветове.

Нейната запазена марка – червеното червило – присъства във всяка една нейна визия.

Четете още: Гуен Стефани предпочита да носи своите собствени колекции

Красивата Гуен не използва своята сексуалност, за да привлича вниманието върху себе си. „Жените са интересни създания. Те обичат да се държат съблазнително, за да постигат някакви неща в живота си. Лично аз никога не съм използвала своя сексапил, за да печеля фенове. Не се чувствам комфортно в подобна роля. Не съм готова да се снимам топлес или да правя провокативни видеоклипове. Това не е за мен. Аз дори рядко нося високи токчета“, сподели звездата.

Четете още: Гуен Стефани: Black vs Red