Продукти:

1 глава лук
2 моркова
350 г картофи
120 г салам
3 скилидки чесън
2 с. л. брашно
2-3 ч. л. чили на прах
400 мл вода
1 кубче пилешки бульон
350 мл прясно мляко
2 червени чушки
600 г царевица
450 мл готварска сметана
настъргана кора от един лимон
сок от един лимон
смлян черен пипер
шепа магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците на едро. В тенджера със зехтин задушаваме лука и морковите. Като омекнат, добавяме чесън, картофи, чили и брашно. Запържваме замалко и заливаме с бульон, разтворен във вода. Добавяме салама, нарязан на парченца, чушките, царевицата, прясното мляко, кора от лимон, сол и черен пипер. Накрая сипваме сметаната, сервираме и гарнираме със сок от лимон и магданоз.