Актрисата Гуинет Полтроу и съпругът й, вокалистът на "Coldplay", Крис Мартин обявиха, че се разделят.

Новината съобщи Полтроу в лайфстайл сайта си Goop.

"С изпълнени с тъга сърца решихме да се разделим", пише Гуинет в поста си, озаглавен "Съзнателна раздяла" и продължава:

"Работихме здраво над по-доброто си бъдеще повече от година, понякога задено, понякога разделени, за да видим какво може да се случи между нас, но стигнахме до заключението, че докато продължаваме много да се обичаме, ще останем разделени. Въпреки това, винаги ще продължим да бъдем семейство и по много начини сега сме по-близки, отколкото някога сме били. Първо и най-важно, ние сме родители на две прекрасни деца и ще ви помолим да уважите тяхното и наше лично пространство в тези трудни за нас времена...", цитира lifestyle.bg

41-годишната носителка на Оскар и 36-годишният музикант се ожениха през декември 2003 г и имат две деца - Епъл на 9 г и Моузес на 7 г.

Четете още: Гуинет: "Не мога да се гримирам"

Напоследък таблоидите шушукаха, че двамата имат проблеми във връзката си и най-вероятно обмислят развод. През октомври миналата година топ журналистът на Vanity Fair Ванеса Григориадис обяви, че подготвя статия, в която ще лъсне интимната връзка между Полтроу и милиардера от Маями Джеф Софър. Статията, която с подробности разказвала за отношенията им, датиращи от 2008 г., беше спряна за печат от актрисата. Тогава, в изявление, Гуинет отрече да има нещо общо с милиардера, когото нарече "добър семеен приятел".

Въпреки проблемите си Полтроу и Мартин се появиха заедно на наградите "Златен глобус", където музикантът беше номиниран за "Най-добра оригинална песен" за "Aтлас" и "Игри на глада".

Четете още: Тайната на фигурата на Гуинет Полтроу