Легендарната ерогенна зона, с чието изследване се занимават много мъже и жени, се оказа само мит.

Новите изследвания показват, че всъщност G-точката не съществува. Това обаче не бива да ви обезкуражава, защото без нея нищо не е загубено, пише "Дейли мейл".

Според италианските лекари съществува "интимна зона" с повишена сексуална чувствителност, която обаче е много по-сложна от просто една точка.

В статията, публикувана в Nature Reviews Urology, учените обясняват, че това, което носи удоволствие на жената, е много по-сложно, отколкото една единствена област и включва пълна полова система заедно с матката.

Четете още: Дупето на Джей Ло е „произведение на изкуството“



Идеята за съществуването на G-точката се появява за първи път през 1950 г. Мястото е кръстено на немския гинеколог, който пръв заговаря за съществуването на такава чувствителна зона.

През 1976 г. в доклад за женската сексуалност се обяснява, че всъщност клиторът е отговорен за оргазмите при повечето жени. Днес, благодарение на съвременната техника като ултразвук, може да се види какво се случва в различните области на половата система по време на сексуална активност.

Според учените клиторът и предната вагинална стена са отговорни за удовлетвореността на дамите. С това свое откритие професор Джанини се надява най-накрая ще спрат дискусиите за съществуването на една точка.

Четете още: Абсурдни американски секс закони