Понякога в търсене на разнообразие в храненето си, забравяме че често едни от най-вкусните неща са най-лесни за приготвяне.

Точно такъв е случаят с дюнера, който ще ви предложим днес. Можете, разбира се, доста да импровизирате със съставките, но ви уверяваме, че точно този е много вкусен.

Необходими продукти за два дюнера

1/4 чаша нарязани печени червени чушки (може и сурови, ако предпочитате)
1/2 чаша спанак
1/4 чаша нарязан мариновани гъби
1/4 чаша нарязани краставици
2 супени лъжици козе сирене
2 супени лъжици фета сирене
2 супени лъжици нарязани маслини
1 супена лъжица ситно нарязан зелен лук

Начин на приготвяне:

Загрейте тиган, в който да се побере една от питките за дюнер. Поставете я заедно със козето сирене, фетата, гъбите, лука и чушките. Питката може да постои в тигана от 30 секунди до 1 минута или докато не покафенее леко. Изчакайте и сирената да започнат леко да се разтапят, за да бъде дюнерът по-вкусен.

След като махнете питката от котлона добавете спанака, краставицата и маслините. Можете да сервирате с хумус, за страхотен вкус!

Четете още: Печени яйца по гръцки