Какво правиш, когато думата перфектен не те описва? Мелани Гайдос разчупва стандартите за хубост и ни показват, че за да си щастлив и успешен, не е нужно да си божествено красива.

Мелани Гайдос определено заслужава приза „най-странната моделка в света“. Младата американка цял живот мечтае да стане манекенка. Външният й вид обаче е много по-различен от общоприетото схващане за визията, която трябва да притежават моделите.

Мелани Гайдос страда от рядкото заболяване Ектодермална Дисплазия, което засяга косата, зъбите, ноктите, кожата, а понякога и структурата на костите.

26 годишната жена започва да се занимава с мода в Ню Йорк, където много фотографи търсят шок-факторът и нестандартно изглеждащи момичета за фотосесиите си.

Вместо в цирково плашило, Мелани се превръща във вдъхновение за всички маргинали и споделя, че като тийнейджър е планирала самоубийство, изгубила вяра, че за нея ще има място под слънцето.



Напук на скептиците обаче момичето все пак успява. „Не искам да живея живота си по начин, по който хората ми казват“, категорична е Мелани Гайдос. И макар да признава, че се чувства леко огорчена от негативните коментари спрямо визията и фотосесиите си, американката е категорична, че няма да се откаже от намерението си да докаже, че има шанс и за жените, които не се вписват в стереотипа за манекенка.

Мел не крие, че се влюбила в позирането още в първия миг, в който застанала пред камерата. И категорично решила, че това е нещото, с което иска да се занимава.

„Хората ме наричат грозна. Аз вече не мисля за себе си по този начин“, откровена е Мелани Гайдос.