Грижата за сухите крака трябва да бъде ежедневна, така както всеки ден се грижим за лицето и ръцете си.

Всекидневно миете, подсушавате и хидратирате лицето и ръцете си, защото е необходимо да ги поддържате в добро състояние и перфектен вид. Същото важи и за кожата на краката.

Правилната грижа, ежедневната хигиена и хидратацията трябва да се превърнат във вашия „ритуал“ за красиви крака. За да накарате сухите си крака да се чувстват и изглеждат добре, спазвайте няколко прости стъпки всеки ден:

1. Измиване

Измивайте краката си грижливо с топла, сапунена вода. Избягвайте прекалено горещата вода, защото тя премахва естествения повърхностен защитен слой на кожата, като по този начин я пресушава.

2. Подсушаване

Подсушете краката си старателно, като обърнете специално внимание на кожата между пръстите. Тази зона е рискова за развитие на бактерии и гъбички, които обичат влажна и топла среда.

3. Овлажняване и ексфолиация

Поддържайте кожата на краката си добре хидратирана и премахвайте грубата, удебелена и мъртва кожа с помощта на специален крем за пети. Ако не се грижите правилно за кожата си може да се появят различни натрупвания, които причиняват неудобства, а често и болка. Това може да са мазоли, напуквания на петите, суха и задебелена кожа – те компрометират способността на кожата да функционира правилно и да защитава тялото.

Четете още: Лейди Гага е новото лице на Shiseido