Дамите с къдрава коса могат да се нарекат късметлийки, защото къдриците в косите от край време са символ на нежност, невинност и чар. Още в далечното минало аристократските дами използвали различни методи за направата на красиви букли и масури.

В последно време стана актуално изправянето на косата и то с електрически преси, които унищожават здравината на косъма.

За съжалние тенденциите в прическите умело успяват да се наложат сред съвременните жени и те правят всичко възможно, за да се снабдят с най-новата подстрижка и модерен цвят на косата. Ние ви съветваме да не подлагате косата си на постоянни изпитания (студено къдрене, изправяне с преса и др.), а да се радвате на естествената си коса и да се научите как да се грижите за нея.

Всяко изкуствено третиране уврежда косата, блясъка и еластичността на къдравата коса. Вземете мерски, за да я съхраните здрава и бляскава.

Вярно е, че къдравата коса има нужда от повече поддръжка, но при правилна грижа и стилизиране къдравата коса може да изглежда зашеметяващо и да промени изцяло визията на човек.

Четете още: Тайната за красива коса на Блейк Лайвли е вече в хладилника ви!

Ето няколко съвета, които ще запазят къдравата ви коса в перфектно състояние:

Краищата на къдравата коса цъфтят много по-често от тези на правата. Не забравяйте и ежемесечното да я подстригвате при специалист, както и да употребявате всякакви спрейове щадящи върховете на къдриците.

Най-добре е да ползвате дървен гребен с едри зъбци и големи разстояния помежду им.

Ако сте решили да накъдрите косите си, то не забравяйте да осигурите шампоан, балсам и спрей за поддържане именно на къдрави коси.

След изкуственото къдрене задължително използвайте „ударни“ дози маска за коса с колаген, кератин и пантенол.

За маски в домашни условия използвайте етерични масла, които да втривате от корените до върха на косата, оставете да престоят поне два часа, после изплакнете.

Ако имате гъста къдрава коса, не я мийте всеки ден, защото ще я лишите от естествените й масла. Вместо това я мийте през ден и не пропускайте да нанасяте балсам по краищата за допълнителна хидратация.

Това, че косата ви е къдрава, не означава задължително, че има добър обем, може да ползвате продукти за обем в корените. Но, много ви молим дами, не си правете „вафлички“!

Четете още: Обожаваме: Прическите в стил 60-те

Хубавата прическа е нещо повече от това да изглеждате добре. Тя ви кара да се чувствате добре и харесвани, тоест с повече самочувствие.

ВИДЕО: