Есента е най-подходящият сезон за възстановяване на кожата, косата, ноктите и т.н.

Смяната на сезоните предизвиква у много хора проблеми, свързани с кожата - тя се зачервява, става по-чувствителна и лесно се раздразнява. Затова трябва да обърнете специално внимание на кожата си и да следвате нашите съвети.

Вашата задача е да се погрижите за кожата на цялото тяло - започвайки от лицето и завършвайки с ходилата.

След взимането на душ или вана нанесете с масажни движения върху кожата подхранващ крем.

Отделете внимание на всеки един участък от тялото си. След това се посветете на грижи за лицето. Вероятно през лятото кожата там е станала по-чувствителна и вие се нуждаете от друг крем за лице. Кремът с розово масло ще успокои чувствителната и суха кожа, а кремът, съдържащ термална вода, ще премахне зачервяването и кожното раздразнение.

Много полезни са и различните маски за лице. Особено тези, които съдържат мед. Медът притежава уникални свойства: не само освежава кожата, но и възвръща нейната мекота и гладкост. Маските с мед НЕ са препоръчителни за хора, които имат алергия към мед.

Погрижете се за устните си

Кожата на устните е много тънка и чувствителна. Тя изсъхва лесно под въздействието на слънцето и вятъра и с настъпване на есента тя се нуждае от особени грижи.

В никакъв случай не ближете устните си – така те ще се обезводняват още по-лесно. Възползвайте се от балсама за възстановяване на кожата на устните, който се нанася преди сън.

Ако имате възможност, откажете се от използването на трайните червила. Употребявайте гланц за устни, който не изсушава кожата.

Четете още: Тиквено масло за здрава и красива коса

Грижи за лицето

Редовно си правете пилинг на лицето и тялото. Той ще ви помогне да премахнете загрубелия през лятото слой кожа. Подходящи са пилинг маските с екстракт от зелен чай, които възвръщат на кожата нейния жизнен блясък и гладкост.

Четете още: Тайните за красота на Алисия