Автор
Цвета Герчева

Грипът – как да го изгоним по-бързо

Тази зима сякаш няма да свърши скоро, синоптиците отново предвиждат застудяване, а негово превъзходителство „Грипът“ пак е тук. Сякаш с топенето на снега злокобните вирусни кристалчета отново се разхвърчат из въздуха на воля, а симптомите на настинката, хремата и простудата се оказват ежедневие за много от нас. Какво обаче можем да направим, за да изгоним грипа по-бързо? На първо място трябва да осигурим на тялото почивка. Според специалистите когато организмът е покосен от настинка, това означава само едно - тялото ви иска да каже -“Хей, спри се, трябва няколко дни да си починеш“.


Има обаче още няколко трика, които могат да ни помогнат да прогоним настинката. Солената вода например е идеално средство за промивка на носа при хрема. За целта можете да си набавите физиологичен разтвор от аптеката или пък да си приготвите не много солен разтвор вкъщи. Използвайте малко, напоено с течността памуче, за да изцедите течността в ноздрите.


Едно от най-важните условия, за да изгоните грипа от тялото, са течностите. Трябва да пиете повече вода и топли чайове, за да можете да хидратирате организма достатъчно добре.
Това ще предпази тялото ви от дехидратиране (при повишена температура тялото отделя повече течности и съответно се нуждае от повече) и ще облекчи дискомфорта в мембраните между носа и гърлото.


Има още един трик, който наистина помага при хрема – допълнителната възглавница по време на сън. Така въздухът влиза и излиза по-лесно през запушения нос.


Още при първите симптоми на грипа всички се питаме какъв медикамент да вземем, за да спрем развитието на болестта. Сред най-популярните са Ибупрофенът и Парацетамолът, но според експерти те действат оптимално добре, когато се приемат комбинирано в точно определена доза.

Именно тази идея стои в основата на създаването на НУРУЛУН ДУО – комбинация от Ибупрофен и Парацетамол. Парацетамолът сам по себе си е аналгетик, който намалява болката и повишената телесна температура. Ибупрофенът пък принадлежи към групата на нестероидните противовъзпалителни средства, които също намаляват болката и повишената телесна температура. Комбинацията от Парацетамол 500 mg и Ибупрофен 200 mg (НУРУЛИН ДУО таблетки) се използва за симптоматично облекчаване на лека до средно силна болка в резултат на мигрена, главоболие, болки в гърба, менструална болка, зъбобол, ревматични и мускулни болки, както и болка при артрит и при симптомите на грип и простуда.